Predsjednik Vlade

Višković u Trnovu: Bitna opština za Srpsku, i dalje će biti predmet pažnje

  • Извор: СРНА
  • 11.07.2023. 20:05

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras u Trnovu da Vlada Srpske podjednako vodi računa o razvoju svih lokalnih zajednica u Srpskoj.

Višković je u Trnovu, gdje prisustvuje svečanoj akademiji povodom obilježavanja Petrovdana - Dana i slave opštine i gdje će mu biti uručena Povelja opštine za izuzetan doprinos, rekao da je ova opština veoma bitna lokalna zajednica za Republiku Srpsku i da će i dalje biti predmet pažnje.

On je rekao novinarima da je sve što je uloženo u Olimpijski centar "Jahorina" na neki način bilo i ulaganje u Trnovo, jer je Jahorina sinergija Pala i Trnova.

"Tu je i Hidrocentrala Bogatić koja u značajnoj mjeri doprinosi punjenju budžeta lokalne zajednice. Radili smo dvoranu, školu, a posebno sam ponosan na trg", naveo je Višković.

"Službeni glasnik radi svoj posao, Šmitove odluke ne mogu biti prihvaćene u Srpskoj"

On je podsjetio i da je Vlada zajedno sa lokalnom zajednicom u Trnovu uzimala i opremala stambene objekte za višečlane porodice kako bi stanovnici ostali ovdje.

"Koliko smo uspjeli, vrijeme će pokazati, ali vidljivo je da ova lokalna zajednica puno bolje izgleda nego u nekom ranijem periodu. Tu treba zahvaliti i institucijama Republike Srpske i lokalnoj zajednici", naglasio je Višković.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske u više navrata pomogla i u saniranju posljedica koje su u više navrata izazvale poplave.

Dodik Vulinu: Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

Dodik Vulinu: Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

Višković je načelniku Trnova Dragomiru Gagoviću i svim stanovnicima ove opštine čestitao slavu - Petrovdan, a povodom dodjele Povelje opštine za izuzetan doprinos istakao da svakome imponuje kada neko cijeni njegov rad i da mu je drago što je prepoznat rad predsjednika Vlade. 

Viškoviću dodijeljena Povelja opštine Trnovo

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću večeras je u Trnovu dodijeljena Povelja opštine za izuzetan doprinos ovoj lokalnoj zajednici.

Višković je, obraćajući se na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Petrovdana - Dana i slave opštine, rekao da je Povelja priznanje za Vladu Reublike Srpske, koja se u svakom trenutku trudila da bude ravnopravna u doprinosu razvoja lokalnih zajednica.

"Trnovo jeste mala opština, ali veoma strateški značajna za Republiku Srpsku zbog geografskog položaja", naglasio je Višković i istakao da pomoć Vlade nikada neće izostati.

Višković: Nevesinje će uvijek imati podršku Vlade Srpske

Višković: Nevesinje će uvijek imati podršku Vlade Srpske

"Priznanje obavezuje i za buduće vrijeme, ali i sa i bez priznanja Vlada će voditi računa o razvoju i potrebama lokalnih zajednica", rekao je Višković.

Osim Viškoviću, pojedinačna Povelja opštine Trnovo dodijeljena je i preduzetniku Savi Tomaševiću, koji će u užem jezgru opštine Trnovo izgraditi reprezentativan turistički kompleks.

Posthumno je Povelja dodijeljena i doktoru Branku Čupiću, koji je život proveo u Trnovu i dao nemjerljiv doprinos ovoj lokalnoj zajednici.

Osim pojedinačnih, na svečanoj akademiji dodijeljena su i kolektivna priznanja.  


Пратите нас и путем Вибера