Проблем око регулационог плана

Власт нијема на молбе Теслићана

  • Извор: АТВ
  • 06.10.2023. 19:30

Мјештани теслићког насеља Гај стигли су и на сједницу локалног парламента. Још једном су подвукли - не желе никакво планирање стамбених зграда, путева и паркинга преко њихових породичних кућа и имања.

Све то, ипак, било је узалуд. СДС је имао довољан број руку да изгласа Приједлог Одлуке о усвајању Ревизије Регулационог плана зоне С1Ц1.

„Слика скицу, нема моје куће. Каже, уплањена стамбена зграда. Они гласају по оном што им се каже. Ја сам питала ‘гласате ли по савјести или по оном што вам се каже’, добила сам одговор по оном што им се каже. Ово је чиста превара нашег становништва“, рекла је Марина Игњић, мјештанин насеља Гај, Теслић. 

Да преваре нема увјерава Никола Стокић, шеф теслићког урбанизма. Каже, испоштована је сва процедура. 

Теслићани љути: Власт испланирала, нико их није питао

Теслићани љути: Власт испланирала, нико их није питао

„Већини тих људи смо испоштовали њихове захтјеве, наравно некима и нисмо. Али то није законска препрека“, рекао је Никола Стокић, начелник Одјељења за просторно планирање општине Теслић. 

А шта је била препрека да теслићки начелник Милан Миличевић данас присуствује сједници није познато, каже опозиција. У СДС-у, ипак, не сумњају у стручност свог шефа урбанизма. 

„Начелник, зашто то избјегава овдје, да се појави, да једноставно и он каже људима, да да гаранцију људима, који су захваћени регулационим планом и имају страх од тога“, изјавио је Радислав Ђурић, клуб одборника СНСД-а у СО Теслић. 

Kristina iz Teslića vidi tek sjene, a dodirom razvila unosan posao

Kristina iz Teslića vidi tek sjene, a dodirom razvila unosan posao

„Добили смо увјеравање Одјељења за урбанизам да нико појединачно, као индивидуални власник, не може или неће бити оштећен овим просторним планом“, каже Стојан Смиљанић, клуб одборника СДС-а у СО Теслић.

Овим планом обухваћено је око 1.300 домаћинстава. На сједници локалног парламента данас се чуло и да је Гај једна од најатрактивнијих локација за ширење градског језгра. Мјештани кажу, знају да су грађевинске фирме већ бациле око на њихова имања. Поручују  - продаје очевине нема. Своја права, додају, браниће и судским путем. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: