Начелник

Вујовић након посјете Додика и Вучића: Историјски дан, обећана подршка

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 10:10

Начелник Билеће Веселин Вујовић рекао је након посјете предсједника Републике Српске Милорада Додик и предсједника Србије овој локалној заједници да је ово историјски дан за Билећу.

"Имали смо у посјети два предсједника. То је био један радни састанак да се предсједници упознају са стањем у општини Билећа и свему осталом“, рекао је Вујовић новинарима.

Како је додао, на састанку су предсједници Српске и Србије обећали помоћ општини Билећа.

"За почетак да се помогне са неких милион КМ за буџет општине Билећа и та средства ће кроз три дана бити на нашем рачуну. Затим, било је ријечи о томе да се иде у правцу да се обезбјеђују средства за доградњу вртића и осталих пројеката које смо кандидовали према Влади Србије“, рекао је Вујовић.

Додик и Вучић у Билећи: Грађани их дочекали аплаузом

Додик и Вучић у Билећи: Грађани их дочекали аплаузом

Први човјек Билеће рекао је да ће та обећана средства искористити да се измире дугови према пореској, те да имају здравствено осигурање као и за исплату заосталих плата. Такође, додаје, биће измирен и дио дугова према добављачима. 

Вујовић каже и да је Влада Српске обећала подршку у доградњи вртића и у другим пројектима. 

"План је да се обезбиједе инвеститори који ће отворити радна мјеста“, напоменуо је Вујовић и навео да ће Влада Србије учествовати у финансирању разних пројеката.

"Радиће се доградња вртића, реконструкција градске библиотеке, дио водовода за секундарну мрежу у мјесној заједници Баљци. Најважније за нас су радна мјеста, да дође нека фирма о чему је такође било ријечи“, поручио је први човјек Билеће.

Коментаришући посјету предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића, Вујовић је рекао да то један велики догађај.

"Грађани се осјећају сигурније, да нисмо заборављени. Самим доласком Вучића је пружена подршка“, закључио је начелник општине Билећа Веселин Вујовић.

Пратите нас и путем Вибера