Potpisan ugovor

Za izgradnju vodovoda na području Prnjavora skoro 1,4 miliona KM

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2023. 17:43

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš potpisao je danas u Banjaluci sa ministrom finansija Srpske Zorom Vidović ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke za izgradnju vodovodne mreže za naselja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Ratkovac od 1.380.488 evra, po projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva", potvrđeno je Srni iz Gradske uprave.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 2.751.835 evra, od čega grad Prnjavor iz vlastitih sredstava treba da obezbijedi 1.371.347 evra.

Danas je potpisan i Memorandum o načinu realizacije projekta između Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i grada Prnjavora.

Datum završetka projekta je 20. decembar 2024. godine, uz mogućnost produženja roka uz saglasnost Evropske investicione banke.

Narodna skupština Republike Srpske je 17. juna 2020. godine donijela odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema EIB po projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva" u ukupnoj vrijednosti od 30 miliona evra.

Projekat će biti realizovan u gradovima Prnjavor, Laktaši, Gradiška, Trebinje, Prijedor i Zvornik, i opštinama Rogatica, Pale, Istočna Ilidža, Vukosavlje, Lopare, Teslić, Milići i Nevesinje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм