Trebinje

Zadovoljavajući nivo bezbjednosti i adekvatan tretman lica u KPZ-u

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2023. 19:25

Trebinjske pravosudne institucije danas je obišao resorni ministar. Miloš Bukejlovič sa delegacijom se prošetao novom Palatom pravde. Zgrada mu se svidjela a i sudije kažu da im je ovdje lakše raditi, predočili su mu rezultate.

"Ono što moram izdvojiti jeste da je izvještaj za predhodnu godinu inpozantan u svakom smislu, naročito po pitanju priliva riješenih predmeta u odnosu na predmete koji su pristigli u 2022 godini su preko 90% za sve sudove koje smo danas obišli", kaže Miloš Bukejlović, ministar pravde Republike Srpske.

Realan pokazatelj rada su statistički podaci kaže trebinjski sudija Bojan Stević. Dodaje da su u Palati pravde navikli na kritike pa se kažu više na njih i ne osvrću.

"50% stranaka je nezaadovoljno jer u jednom parničkom postupku polovina izgubi to je normalno. Onaj ko je dobronamjeran i ko želi dobronamjerno da kritikuje neka ode na web stranicu suda neka vidi izvještaj o radu suda i neka vidi kvalitet odluka ovoga suda", kaže Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju.

Svi uvjeravaju da je stanje bezbijednosti u Hercegovini zadovoljavajuče. Dokaz tome je kažu i popunjenost trebinjskog zatvora, sada je na 30%.

"Kapacitet ustanove je 86 mjesta, 64 za zatvoreički dio 22 za pritvorsku jedinicu. Trenutno  se na izdržavanju kazne nalazi 17 lica a u privoru 12 lica", kaže Zoran Miladinović, direktor KPZ Trebinje.

"Radi se o jednoj manjoj ustanovi u Republici Srpskoj, ono što je najosnovnije ovdje i što je potrebno mi imamo. Uvijek je potrebno da se nešto nadogradi, evo ovdje treba izgraditi prostorije za sve tri konfesije vezano za vjerske obrede", kaže Pero Dunjić, pomoćnik ministra pravde Republike Srpske.

Na jugu su mnogi mišljenja da bi pravosudni lanac trebao biti čvršći jer kažu džaba policija uradi dobar posao ako ih ne prate tužioci i sudije. Nadležni su više puta govorili da se ta saradnja poboljšava.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок