Šamac

Završeni remonti na dalekovodima - sutra popravka krovova

  • Извор: СРНА
  • 23.07.2023. 21:41

U Šamcu su završeni svi remonti na dalekovodima i otklonjeni veliki kvarovi, a sutra će biti nastavljeno uklanjanje oštećenih dijelova krovnih konstrukcija stambenih zgrada, rečeno je na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.

"Ekipe `Elektrodistribucije` su na terenu s ciljem otklanjanja kvarova po pojedinačnim prijavama, odnosno na niskonaponskoj mreži", rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

On je napomenuo da su danas radnici preduzeća "Slobodna zona" raščišćavali i sanirali posljedice olujnog nevremena.

Nevrijeme jače od raketa: Kozarska Dubica zbraja štetu

Nevrijeme jače od raketa: Kozarska Dubica zbraja štetu

"U dogovoru sa gradonačelnikom Brčkog, sutra će nam kao vid pomoći ustupiti dio svojih kapaciteta iz preduzeća `Komunalno` kojima će se priključiti i radnici opštinske uprave kako bi ubrzali radove na uređenju grada", rekao je Milićević.

On je pozvao građane da se sutra u sedam časova priključe akciji uređenja grada.

"Sutra se uz pomoć pripadnika specijalne jedinice Republičke uprave Civilne zaštite nastavljaju radovi na uklanjanju oštećenih dijelova krovnih konstrukcija stambenih zgrada za koje postoji opasnost od pada i ugrožavanja bezbjednosti", kaže Milićević.

Indira iz Bugojna povrijeđena kada je palo stablo: Hitna iz Baške Vode nije htjela ni očistiti rane

Indira iz Bugojna povrijeđena kada je palo stablo: Hitna iz Baške Vode nije htjela ni očistiti rane

Na sjednici Štaba za vanredne situacije rečeno je da je utvrđena privremena lokacija za odlaganje otpada i šuta na platou ušća kod dječijeg obdaništa, pošto je primijećeno da se šut nepropisno odlaže na lokacijama na kojima je to izričito zabranjeno i na taj način stvaraju divlje deponije.

"Kontrola će biti vršena u kontinuitetu i narednih dana", rekao je Milićević i dodao da su otkazane sve kulturne i sportske manifestacije dok traje vanredna situacija.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)