Корупција

Акција ”Дивич”: Међу ухапшенима четири полицајца и четири цариника

У акцији "Дивич", коју СИПА спроводи у Брчком и Бијељини, приведено је више полицајаца и службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Акција се спроводи по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, а односи се на коруптивна кривична дјела и незаконитости приликом увоза разне робе у БиХ.

”Претреси и лишења слободе се врше на подручју Бијељине и Брчко дистрикта БиХ, а међу осумњиченима су четири царинска службеника УИО БиХ, два полицијска службеника МУП-а Републике Српске и два полицајца Граничне полиције БиХ”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да се осумњиченима на терет ставља незаконито поступање и непровођење потребних законом прописаних мјера приликом увоза великих камионских испорука робе, највећим дијелом из Србије у БиХ и и обратно.

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

”На тај начин, давањем дара или других облика користи и злоупотребама овлаштења, вршени су незаконити увози робе без царинског евидентирања и плаћања законом прописаних увозних дажбина, те су починиоци стицали велику незакониту имовинску корист”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Додају да се осумњиченима, између осталог, на терет стављају кривична дјела организованог криминала,  у вези са кријумчарењем, злоупотребама положаја или овлаштења, несавјесног рада у служби, давања и примање дара и других облика користи, као и давања мита.

”Поступајући тужилац и његов тим координирају рад полицијских службеника на терену, те ће након реализованих активности донијети одлуку о даљим активностима у предмету”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.


Пратите нас и путем Вибера