Акција ”Дивич”

Узимали мито да би пропуштали камионе с воћем и поврћем

У акцији ”Дивич” СИПА је ухапсила укупно 11 особа, у претресима је пронађен већи износ новца, те 16 роковника са евиденцијана који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Како сазнаје АТВ осумњичени су откривени посебним истражним радњама, а док су били под присмотром истражиоци су документовали више радњи кријумчарења воћа, поврћа и техничке робе. Сви осумњичени су практично узимали ”пинку”, односно мито како би без контроле пропуштали камионе с робом преко граничног прелаза Павловића мост.

У СИПА наводе да су током дана у Брчком и Бијељини претресли пословне и стамбене објекте, као и возила на 17 локација.

Акција ”Дивич”: Међу ухапшенима четири полицајца и четири цариника

Акција ”Дивич”: Међу ухапшенима четири полицајца и четири цариника

”Ухапшено је 11 особа која су спроведена у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштва БиХ”, наводе у СИПА.

Раније је саопштено да су у акцији ухапшена по два полицајца ПУ Бијељина и Граничне полиције БиХ, те четири службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ.

”У претресима је откривено је и привремено одузето 15.360 КМ, 48.885 евра, 320.000 динара, 16 роковника – нотеса са разним евиденцијама, као и други предмети који могу послужити као доказ. Наведена група је кријумчарила и превозила  различите врсте робе (од чега је већински дио био воће и поврће) преко државне границе са подручја Србије у БиХ и обратно преко Граничног пријелаза Попови - Павловића мост”, наводе у СИПА.

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

Осумњиченима се, између осталог, на терет стављају кривична дјела организованог криминала,  у вези са кријумчарењем, злоупотребама положаја или овлаштења, несавјесног рада у служби, давања и примање дара и других облика користи, као и давања мита.


Пратите нас и путем Вибера