Podignuta optužnica

Bačena bomba na jednog od vođa navijača Partizana

  • Извор: Курир
  • 20.07.2023. 14:05

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Borka B. (34) zbog sumnje da je 3. marta ove godine oko 2 časa poslije ponoći ispred jedne kuće u Željezničkoj ulici u Zemunu aktivirao i bacio ručnu bombu M-75, i tom prilikom oštetio 4 vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, meta bombaškog napada tada je bio jedan od vođa navijača Partizana Nemanja Bojović Hemija, a kuća ispred koje je bomba bačena vodi se na njegovu majku. Inače Hemija je do sada više puta bio meta napada, a tri mjeseca prije toga ranjen je u pucnjavi koja se dogodila takođe ispred njegove kuće.

- Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična djela nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Višeg tužilaštva.

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je Borko B. 3. marta ove godine došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa lijeve strane, i aktivirao i bacio ručnu bombuM-75 ispred kuće, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mjesta. Usljed eksplozije bombe oštećena su četiri automobila koja su se nalazila na improvizovanom parkingu ispred kuće. Ukupna šteta procijenjena je na 2.049.836,91 dinar.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)