Општина Стари Град

Бачена бомба у улици гдје живи начелник општине

  • Извор: Кликс
  • 01.04.2024. 08:39

У ноћи с недјеље на понедјељак бачена је бомба на кућу начелника Општине Стари Град Ирфана Ченгића.

Како је казала портпаролка МУП-а КС Мерсиха Новалић у 3 сата и 20 минута је активирана експлозивна направа, највјероватније ручна бомба.

"Настала је материјална штета, увиђај је у току", рекла је Новалић.

Ченгић је за Кликс рекао да га бацање бомбе на кућу у којој живи са својом породицом неће обесхрабрити да настави процесе које је обећао народу.

- Синоћ је на моју кућу пред сехур бачена експлозивна направа са циљем да се застрашим како бих обуставио процесе враћања државне имовине народу од оних који је узурпирају годинама. Недавно су ме представници амбасада питали, да ли ме је страх водити процесе, одговор њима је био исти као и данас. Бог и људи су ми дали повјерење да водим тешке процесе, нећу одустати ни милиметра, јер ако се први човјек заједнице повуче под притиском, шта да обични људи очекују сутра када дођу на њихова врата - каже Ченгић.

Додао је да су мислили да је случајност што је прошле седмице бачена бомба у улици гдје живи породица вијећника Ведада Дељковића.

- Након ове синоћње нам је јасно да је то системско застрашивање - рекао је Ченгић.

Истакао је да је ријеч о наставку пријетњи које има као изабрани функционер да престане проводити законе, одлуке, налазе ревизије, инспектора, тужилаштва како би појединци могли наставити злоупотребљавати опћинске ресурсе.

- Имам потпуно повјерење у МУП КС и ФУП, позивам тужилаштва да наставе процесе против организованог криминала - закључио је Ченгић.

Пратите нас и путем Вибера