Hrvatska

Banda od preprodaje droge zaradila pola miliona evra

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2023. 16:18

Petorici pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je preprodajom oko pola tone droge zaradila oko 590.000 evra, određen je pritvor, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta u Hrvatskoj /Uskok/.

- Četvorica se od ranije nalaze u istražnom zatvoru, jedan je na izdržavanju zatvorske kazne - saopšteno je iz Uskoka, nakon što je juče realizovana posljednja faza ranijeg kriminalističkog istraživanja usmjerenog na razbijanje grupe koja se dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge kojom je bilo obuhvaćeno 20 lica.

Tužilaštvo sumnja da su od, za sada neutvrđenih ilegalnih proizvođača i krijumčara droge, dvojica osumnjičenih vođa grupe od juna 2019. do marta 2021. kupovali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA-a radi dalje preprodaje, a dio su čuvali na adresi u Zagrebu, gdje bi je prepakivali i pripremali radi isporuke dogovorenim kupcima.

Uskok sumnja da su oni nabavili najmanje 761,5 kilograma marihuane, 15 kilograma amfetamina, 9,1 kilogram kokaina i 3.000 tableta droge MDMA, od čega su prodali najmanje 554 kilograma marihuane, osam kilograma kokaina, osam kilograma amfetamina i 1.000 tableta MDMA-a i pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 590.000 evra.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм