Цирих

Банда са Балкана уцјењивала бизнисмене, пријетње долазиле из БиХ

  • Извор: Независне
  • 27.02.2024. 22:38

Снимак маскираног човјека који стоји у свјеже ископаном гробу са именом бизнисмена од којег жели да изнуди новац само је један од доказа на суђењу које почиње у швајцарском Цириху, а на којем ће се као оптужени појавити припадници банде са Балкана и један бескрупулпзни бизнисмен, који је са њима уцјењивао богате Швајцарце.

Припадници банде су поруке жртвама слали са броја из БиХ, а касније су долазиле и коверте са минијатурним ковчезима од картона, које су такође послане из БиХ. Међутим, припадници банде су, како преносе швајцарски медији, са Балкана и Француске.

Чланови банде које швајцарски медији називају “бодигарди”, су планирали да од швајцарских бизнисмена узму 13 милиона франака. Међутим, на неколико састанака су успјели да узму 58.0000 франака.

Са овом бандом је сарађивао и тзв “прљави бизнисмен” који је људе, за које је  знао да имају новац бесркупулозно уцјењивао. Тако су од једног трговца некретнинама тражили осам милиона франака, али он је цијелу ствар одмах пријавио полицији. Између осталог, баш њему је дошла коверта са картонским ковчегом на којем су били његови иницијали.

У другом случају, од једног менаџера су тражили пет милиона франака, а њега су у Цириху лично посјетили и припадници банде. Према свједочењу овог менаџера, један од њих се представио као “Момо из Париза”. Они су му тада тражили новац, али он је одбио да им да.

У наредном случају од једног бизнисмена су тражили два милиона франака, а покушали су да му намјесте “замку” и представе га као криминалца. Међутим, тада је полиција већ активно пратила ову групу и након поменуте замке су их похапсили.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм