ATV

Оштећење туђих права

Бањалучани ”закинули” банку за 762.000 КМ

Младен Ј. (50) и Лука М. (21) из Бањалуке пријављени су Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због сумње да су починили кривично дјело оштећење туђих права чиме су банку оштетили за 762.419 марака.

Из ПУ Бањалука је саопштено да је извјештај данас достављен у ОЈТ Бањалука.

”М.Ј. се сумњичи да је кривично дјело починило као власник и одговорно лице у једној фирми. Дјело је починио тако што је од септембра 2020. до јула 2021. године у намјери да онемогући права наплате дуговања према банци из Бањалуке, настала по уговору о кредиту, привидно физичким лицима продао некретине које су његово и власништво његове фирме. Тиме је банка оштећена за износ од око 762.419 КМ”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да је Л.М. осумњичен да је 4. јуна и 29. јуна 2021. године дјело починио тако што је закључило купопродајни уговор, којим је купио некретнине власништво Младена Ј., чим је банци онемогућено право наплате дуговања.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.