OJT Banjaluka

Banjalučanin osumnjičen da je prijetio supruzi ubistvom, u gepeku auta držao oružje

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2023. 17:50

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor Banjalučaninu K.Lj. (50) zbog sumnje da je prijetio supruzi T.K, ali i zbog držanja ilegalnog oružja.

Naime, K.Lj. se sumnjiči da je u utorak, 18. jula, oko 11 časova u porodičnoj kući u Banjaluci prijetio supruzi da će je ubiti. Kako su rekli u Okružnom javnom tužilaštvu, u gepeku automobila opel vektra osumnjičeni je držao veću količinu vojnog oružja i municije, čije držanje je građanima zabranjeno.

Banjalučanin je osumnjičen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici  i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da  će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno  člana 197. stav 1. tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Banjaluci.   

Пратите нас и путем Вибера