Pojačane aktivnosti

Banjaluka: Iz saobraćaja isključena 43 pijana vozača, 21 pješak "zaradio" prekršajni nalog

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2022. 13:22

Banjalučka policija iz saobraćaja je isključila 43 pijana vozača u noći između petka i subote, a izdato je 155 prekršajnih naloga, od čega je 21 prekršajni nalog pješacima.

U navedenom periodu policijsku službenici su kontrolisali 930 učesnika u saobraćaju, od čega 909 vozača i 21 pješaka.

„Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 43 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača 28 vozača je sankcionisano zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 11 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 3 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisan je 1 „mladi vozač“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pojačane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i odnos vozač-pješak, realizovane su sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Banjaluka nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa ciljem podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. 

„Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo“, poručuju iz Policijske uprave Banjaluka.


Тагови: