Вијеће Окружног суда

Бањалука: Укинуто продужење притвора полицајцима осумњиченим за обљубу

  • Извор: Глас Српске
  • 25.09.2023. 21:01

Вијеће бањалучког Окружног суда укинуло је рјешење о продужењу притвора полицајцима Д. Е. из Градишке и А. Т. из Лакташа које сумњиче за обљубу дјетета млађег од 15 година и упознавања дјетета са порнографијом, потврђено је "Гласу Српске".

Одлука о продужењу притвора је укинута на основу жалби одбране осумњичених адвоката Саше Лаботића и Милана Петковића те предмет је враћен Основном суду у Бањалуци на ново одлучивање.

Како се наводи у рјешењу Окружног суда, ранија одлука о продужењу притвора укинута је због битних повреда кривичног поступка. Међу тим повредама је и то што је притвор А. Т. продужен због основане сумње да је починио кривично дјело обљуба над дјететом млађим од 15 година, а њему то дјело на терет Тужилаштво и не ставља. 

Њемачки медији о Шмитовим аферама

Њемачки медији о Шмитовим аферама

Тужилаштво А. Т. терети само за кривично дјело упознавање дјеце са порнографијом, док се Д. Т. терети за обљуба над дјететом млађим од 15 година.

"Рјешење о продужењу притвора Д. Е. и А. Т. је обухваћено битним повредама кривичног поступка јер је диспозитив рјешења супротан са приједлогом Тужилаштва за продужење притвора, па су тиме и разлози противрјечни диспозитиву побијаног рјешења", наводи се између осталог у одлуци Окружног суда Бањалука.

Кривично вијеће Основног суда у Бањалуци од 11. септембра ове године продужен је притвор осумњиченима Д. Е. и А. Т. за још мјесец.

Снажна експлозија на бензинској пумпи у Нагорно Карабаху

Снажна експлозија на бензинској пумпи у Нагорно Карабаху

Тада је из тог суда саопштено да је притвор осумњиченима Д. Е. и А.Т. продужен због кривичног дјела обљуба над дјететом млађим од петнаест година и кривичног дјела упознавање дјеце са порнографијом те из разлога прописаних чланом 197 став 1 тачка б) Закона о кривичном поступку Републике Српске, односно због бојазни од утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче.

Полицајци Д.Е. и А.Т. ухапшени су 11. августа, због како је тада саопштено из полиције, упознавања дјеце са порнографијом. 

Због заштите жртве детаљи овог случаја нису саопштени. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!