Канцеларија за КиМ

Бомбе бачене у дворишта функционера Српске листе

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 11:23

Током ноћи у Косовском Поморављу бачене су три бомбе на куће представника и руководиоца Српске листе.

Како су рекли из Канцеларије за Косово и Метохију, бомбе су бачене како би се они застрашили и натјерали да напусте своја огњишта а све с циљем етничког чишћења Срба које Курти континуирано спроводи.

Прво је око 2.30 бачена бомба у двориште Срђана Ристића у Ранилугу, директора Предшколске установе “Пчелица маја”. 

Причињена је велика материјална штета, али су чланови породица на сву срећу добро. 

Полиција трага за овом женом због копања тунела, могуће да је из БиХ

Полиција трага за овом женом због копања тунела, могуће да је из БиХ

У исто вријеме бачена је бомба на породичну кућу и гаражу Владице Аритоновића у селу Глоговце, који је замјеник градоначелника општине Ранилуг. И овдје је причињена велика материјална штета, а у нападу нико није повријеђен.

Током ноћи експлозивна направа је бачена на кућу Зорана Ристића из Ранилуга, директора Центра за социјални рад, али није дошло до експлозије.

Бањалука затрпана смећем: Претрпани контејнери и оптад по улици

Бањалука затрпана смећем: Претрпани контејнери и оптад по улици

"Ријеч је о бруталном застрашивању представника Српске листе који долазе свега неколико дана након пријетњи Аљбина Куртија да ће Срби и Српска листа да 'пате и плате'. Курти је свој наум почео да остварује прво хапшењем тројице Срба, а сада видимо и да су на три српске куће бачене бомбе. Очекујемо да се ови мучки напади на представнике Српске листе најозбиљније схвате и истраже, јер шаљу јасну поруку и претњу Србима да напусте своја вековна огњишта“, навели су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Канцеларија ће, додају у саопштењу, о овим синхронизованим и осмишљеним нападима обавијестити и међународне представнике јер се оваква дјела с обиљежјима тероризма не смију олако схватити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.