Оптужница

Брчак оптужен за изазивање несреће у којој су погинуле мајка и ћерка

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2024. 15:14

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против А. Хоџића (21) из Брчког којом се терети за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинуле А.С. (47) и њена 12-годишња кћерка.

Xоџићу је на терет стављено тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а оптужницу је потврдио Основни суд у Брчком. У оптужници се наводи да је Хоџић 27. августа 2023. године, око 20 часова у Мостарској улици аутомобилом ”форд фокус” ударио у А.С. и њену кћерку које су, ван пјешачког прелаза, прелазиле коловоз у близини своје куће.

Uhapšen vozač koji je usmrtio majku i kćerku

Uhapšen vozač koji je usmrtio majku i kćerku

”Оптуженом се на терет ставља да је ”фокусом” из града ишао према насељу Бродм и непосредно прије скретања за насеље Ријеке, кршењем саобраћајних прописа ударом возила проузроковао смрт двију пјешакиња”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

У оптужници се наводи да је дозвољена брзина на тој дионици 60 km/h, те да је оптужени био дужан да прилагоди брзину видљивости и атмосферским приликама, као и саобраћајним знацима на путу, тако да возило у случају потребе може благовремено зауставити пред сваком препреком коју може предвидјети.

Strašna tragedija: Poginule majka i kćerka

Strašna tragedija: Poginule majka i kćerka

”Оптужени није обратио пажњу на пјешаке који се налазе на коловозу или ступају на коловоз. Наиме, како је показала кривична истрага, он се кретао брзином од 83 km/h, када су А. С. и њена малољетна кћерка, у близини своје куће, прелазиле коловоз ван пјешачког прелаза, те је без успоравања и кочења, чеоним дијелом возила остварио контакт с њима узрокујући њихову смрт”, наводе у тужилаштву.

Уколико се докаже кривица Хоџићу пријети казна од једне до двадесет година затвора, уз изрицање мјере забране управљања возилом.

 

Пратите нас и путем Вибера