Саопштење

Цариници цигарете пронашли у дограђеном резервоару за гориво: Аутобус кренуо за Женеву

  • Извор: АТВ
  • 01.05.2024. 16:10

Цариници су јуче српијечили кријумчарење више од 33.500 комада цигарета, саопштено је из Управе царина Србије.

Како је наведено, контрола аутобуса је започела на граничмном прелазу Шид а настављена је на прелазу Батровци. 

Цариници су, у сарадњи са полицијом, пронашли цигарете у специјалном дорађеном резервоару за гориво аутобуса.

Случај је откривен када је на ред за контролу на излазу из Србије пристигао аутобус, који је саобраћао на релацији Призрен - Женева. 

"Мада су и путници и возачи рекли да са собом носе само лични пртљаг, на основу анализе ризика и чињенице да је код исте превозничке фирме већ проналажена кријумчарена роба, аутобус је издвојен за детаљан преглед“, појаснили су из Управе царина. 

Током контроле у дубини простора за пртљаг откривен је резервоар за гориво који није фабрички, а преглед "бустером“ - уређајем за густину течности, показао је неуједначене вриједности, што је додатно појачало сумњу да унутрашњост резервоара није испуњена горивом, већ неком кријумчареном робом. 

"Аутобус је допраћен до граничног прелаза Батровци, гдје је прегледан мобилним скенером, када је потврђено да је унутрашњост резервоара испуњена паклицама цигарета“, навели су у саопштењу. 

Специјално дограђени резервоар је просјечен и из њега је извађено укупно 1.678 паклица цигaрeта "Winston legend blue“, са акцизним маркицама тзв. "Косова“. 

"Кријумчарене цигарете су заједно са аутобусом и возачем предате у даљу надлежност полиције и тужилаштва“, закључено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм