Zagreb

Čileanac u Hrvatskoj podvodio dvije Kolumbijke na prostituciju

  • Извор: ГП Маљевац
  • 11.05.2023. 14:06

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Čile zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Prostitucija“.

Sumnja se da je od 25. aprila do 9. maja 2023. godine na području grada Zagreba s ciljem zarade organizovao i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da je vrbovao i poticao na pružanje spolnih usluga dvije 32-godišnje državljanke Republike Kolumbije.

Naime, sumnja se da je radi pružanja spolnih usluga na internetskim stranicama kreirao i ažurirao korisničke profile i objavio telefonske brojeve na koje se putem mobilne aplikacije javljao zainteresovanim muškim osobama i nudio spolne usluge za određeni novčani iznos. Potom je, sumnja se, zainteresovane osobe upućivao u objekte na području Zagreba u kojima su one pružale spolne usluge, a koje je osumnjičeni prethodno unajmio upravo u svrhu pružanja takvih usluga.

"Je li on to drogiran?" Širi se jeziv snimak vozača autobusa koji ledi krv u žilama

U navedenom razdoblju, sumnja se, zainteresiranim muškim osobama 32-godišnjakinje su pružile najmanje 30 spolnih usluga za dogovoreni novčani iznos, a novac su potom dijelile s osumnjičenim.

Tokom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je privremeno oduzeto više mobitela i novac za koji se sumnja da potiče od prostitucije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom čuvaru, dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм