Strašna tragedija

Dan žalosti u Prijedoru na dan sahrane Ljubiše i Andree Aramande: Saradnici i danas u šoku

  • Извор: АТВ
  • 01.01.2023. 19:40

Tragedija u Prijedoru potresla je cijelu Republiku Srpsku. Dan sahrane predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiše Aramande i njegove kćerke Andree u Prijedoru će biti dan žalosti.

Otac i kćerka stradali su u padu sportskog aviona nedaleko od prijedorskog aerodroma. Njegovi saradniciiI danas su u šoku. Kažu sa Ljubišom su se vidjeli samo pola sata prije tragedije. Pamtiće ga po tome što mu nikada ništa nije teško i ništa za njega nije bilo nemoguće. 

“Ovo je zaista veliki gubitak za sve koji su ga poznavali jer je uvijek bio nasmijan, vedar, ništa mu nije bilo teško ni nemoguće”, rekao je Marko Sarić, sekretar Planinarskog društva “Klekovača”

Koliko je Ljubiša bio svestran i koliko će se njegov gubitak osjetiti najbolje govori podatak da gotovo da nema Udruženja, organizacije, kluba čiji nije bio član i sa kojima nije bio od koristi. Za njim žale i prijedorski bajkeri.

“Svi mi koji smo poznavali Ljubišu i njegovu kćerku primili smo ovu vijest u nevjerici, tragedija, tuga, on je bio hiperaktivan, ja ne znam kako je on sve stizao sve odrađivao, u koliko organizacija je bio uključen, što se tiče MK ‘Otpisani’ on je nama iz rukovodstva bio desna ruka”, izjavio je Slavko Vrućinić, MK “Otpisani”.

Tragičnu sudbinu oca i ćerke Aramande u vrijeme novogodišnjih praznika nešto je što će Prijedor dugo pamtiti poručuje gradonačeknik Slobodan Javor. Prijedor je kaže Javor ostao bez svog sugrađanina zaljubljenika u nebeske visine i neustrašivog sportiste. 

"Ovo je velika tragedija koja je pogodila naš grad koji je zauvijek ostao bez svog sugrađanina zaljubljenika u nebeske visine i neustrašivog sportiste, pilota i instruktora letenja, planinara i čovjeka koje su krasile najvrednije ljudske osobine. Tragedija je prekinula i mladalačke snove njegove kćerke Andree", rekao je Javor.

Dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja poginuli su avionskoj nesreći.Kako su očevici ispričali Aramanda je sa kćerkama došao na aerodrome. On i starija kćerka su poletjeli ali je ubrzo je izgubio kontrolu i već poslije par minuta avion je pao. Tužilac BiH tužilaštva zatražio je preduzimanje svih potrebnih aktivnosti kako bi bili utvrđeni svi detalji i informacije u vezi sa avionskom nesrećom na području Prijedora, saopšteno je iz tog tužilaštva.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.