Више јавно тужилаштво Зајечар

Данкина мајка тражила да свједочи пред убицама, завршено саслушање

  • Извор: Курир
  • 17.04.2024. 12:59

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару управо је завршено саслушање родитеља убијене Данка Илић (2) из Бора. Ивана и Милош Илић су, како сазнаје Курир, своје исказе дали одвојено, најприје отац, а затим мајка.

Према ријечима извора, испитивању родитеља убијене дјевојчице присуствовали су и окривљени за њену смрт - Дејан Драгијевић (50) и Срђан Јанковић (50).

На ГП Брод спасена дјевојчица (5) - Била жртва међународне трговине људима

На ГП Брод спасена дјевојчица (5) - Била жртва међународне трговине људима

- И Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић су били у просторији када су мајка, а потом и отац мале Данке, давали свој исказ. Ми смо предочили мајци да ћемо законом спријечити присуство окривљених, међутим, она је одговорила, што нас је све изненадило, да њој уопште не смета што ће њих двојица бити присутни. Тако, по жељи мајке, ми нисмо спровели оно што смо већ одлучили јуче, а то је да законским нормама спријечимо убице да буду пар метара удаљени од трудне мајке чије су дијете, како се сумња, звјерски убили - сазнаје незванично Курир у зајечарском тужилаштву.

Отац и мајка, како се сазнаје, апсолутно ништа ново нису казали на саслушању.

Испричали су своје кретање тог дана, 26. марта када је Данка нестала, а касније ће се испоставити и убијена, јер им је тужилац поставио то питање. Оба родитеља била су видно потресена, клизнула је понека суза док су говорили, али ништа што до сада јавност не зна нису ново казали.

О понашању мајке и оца приликом сусрета са убицама тужилаштво не жели да говори да би, како кажу, заштитило унесрећене родитеље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: