Aida Svraka i drugi

Deset godina zatvora za utaju više od 3,5 miliona maraka

  • Извор: СРНА
  • 21.07.2023. 16:38

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je kao neosnovane žalbe u predmetu "Aida Svraka i drugi" za poresku utaju ili prevaru, te potvrdilo drugostepenu presudu Suda BiH kojom su Aida i Senad Svraka osuđeni na po pet godina zatvora.

Osim žalbe na zatvorske kazne, odbijena je žalba preduzeća "Elster komerc" iz Sarajeva, čime je potvrđena presuda Suda BiH da je ovo pravno lice odgovorno što je raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 3.549.713 KM, koju su u njegovo ime, za račun i korist ostvarili Aida i Senad Svraka.

Sud je "Elster komercu" izrekao novčanu kaznu od 2.500.000 KM, koju je optuženo pravno lice dužno platiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudne naplate.


Zastrašujući snimci superćelijske oluje dok ulazi u Hrvatsku

Zastrašujući snimci superćelijske oluje dok ulazi u Hrvatsku

Od optuženog pravnog lica oduzima se i protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 3.549.713 KM, koju je ovo pravno lice dužno uplatiti u korist budžeta BiH u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudne naplate, saopšteno je danas iz Suda BiH.

Aida i Senad Svraka zajednički su upravljali poslovanjem pravnog lica "Elster komerc". Suđeno im je jer su pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza od maja 2008. do aprila 2011. godine izbjegli plaćanja propisana poreskim zakonodavstvom BiH.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.