Огласио се и МУП ХНК

Детаљи напада у Стоцу: Навијачи Зрињског напали тројицу фудбалера и једног малољетника

  • Извор: Кликс
  • 08.04.2024. 12:49

Након што су у недјељу навече претучена четири младића у Стоцу, огласио се Фудбалски клуб Искра Столац из којег откривају да су у питању њихови чланови које су напали навијачи Зрињског.

Како су навели, јуче су тројица њихових фудбалера одиграла утакмицу против Локомотиве и остали на ифтару. Касније су гледали утакмицу Вележ - Борац у Врапчићима и кренули кући. Тада долази до инцидента.

"У мјесту Маслине код Стоца пресрела су их четири возила у којима су били Ултраси, навијачи Зрињског. Дивљачки су их ударали свиме и свачим те им нанијели повреде и поломили возило", навели су из Искре.

Диздар: Четворица момака брутално претучена и мучена у Стоцу

Диздар: Четворица момака брутално претучена и мучена у Стоцу

Како објашњавају, у возилу су се налазила три играча њиховог клуба и један малољетни дјечак. Они су након напада превезени у болницу Јужни логор.

"Могло се свашта десити и да падне не дај Боже мртва глава. Апелујемо на надлежне институције да што прије ухвате починиоце овог дивљачког и кукавичког дјела и да их најоштрије казне. Још једном - наши златни момци желимо вам све најбоље и хвала вам на јучерашњој игри и побједи која је у другом плану", додали су из Искре.

Раније се о инциденту огласио и министар расељених особа и избјеглица Федерације БиХ Нерин Диздар.

Младићи кажњени због вријеђања полицајаца на утакмици

Младићи кажњени због вријеђања полицајаца на утакмици

Како је казао, од МУП-а и Тужилаштва очекује реакцију, "брзу истрагу, привођење и осуду криминалаца - ништа мање од тога."

"Круг могућих починитеља није посебно велики. Од свих чинитеља друштвеног поретка, од локалног до државног нивоа, очекујем јединствену, недвосмислену подршку повратницима. Министарство ће из своје надлежности учинити све за ове младиће и њихове породице", рекао је министар.

Огласио се МУП ХНК

Министарство унутрашњих послова ХНК огласило се и објавило детаље јучерашњег напада у Стоцу у којем су повријеђене четири особе.

Како су навели, у ноћи са суботе на недјеље око 00.10 сати у Полицијску станицу Столац М.А. (20) из Поплашића-Столац је пријавио да је управљао возилом марке Мерцедес магистралним путем из Мостара према Стоцу гдје у мјесту Маслине Столац долази до удара у задњи дио његовог возила од стране возила VW Голф В НН регистарских ознака.

ПУ Бањалука: Опрезно са лицима који прикупљају добровољне прилоге

ПУ Бањалука: Опрезно са лицима који прикупљају добровољне прилоге

"Услијед удара његово возило је стјерано с пута пред бивши дом. Иза возила VW Голф стала су још два возила, возило марке BMW и VW Passat из којих је изашла група од око 10 лица, маскирани и са бејзбол палицама који лупају по његовом возилу на које бацају бакље, након чега насрћу на лица која су се скупа с њим налазила у возилу, те их ударају палицама по читавом тијелу. Након тога су се возилима удаљили у непознатом правцу", саопштено је.

Заједно с пријавитељем у возилу с су се налазили Е.Г. (21) из Стоца, Д.Б. (22) из Горице-Столац и Ф.Б. (18) из Горице-Столац. Сва четворица су задобила повреде неутврђеног степена, те им је указана помоћ у ДЗ Столац, након чега је Д.Б. упућен на ЦУМ Мостар, док су Е.Г., М.А, и Ф.Б. упућени у РМЦ др Сафет Мујић Мостар.

Лице мјеста је осигурано од стране полицијске патроле ПС Столац до јутарњих сати када ће се вршити увиђај, додали су из МУП ХНК.


(Фото: Фејсбук/Нерин Диздар)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: