Више јавно тужилаштво у Београду

Детаљи оптужнице против оца дјечака-убице: Годину дана учио сина пуцати

  • Извор: Нова.рс
  • 10.10.2023. 13:34

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Владимира Кецмановића, оца дјечака К.К. који је 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар" убио 10 особа.

Кецмановић се сумњичи да је годину дана прије масакра у школи учио сина да пуца, а да је оружје држао необезбјеђено у пластичним коферима.

Приликом обраћања у Палати правде Ненад Стефановић, виши јавни тужилац, саопштио је да је против Владимира К. написана оптужница на 267 страна.

"Владимир К. оптужен је због кривичног дјела тешко дјело против опште сигурности. Постоји оправдана сумња да је је у периоду од годину дана прије трагедије обучавао свог сина од 13 година да рукује ваздужним и ватреним оружјем, као и припадајућом муницијом", рекао је Стефановић, пренијела је Нова.

Подигнута оптужница за Рибникар: Оцу дјечака ће се судити за више кривичних дјела

Подигнута оптужница за Рибникар: Оцу дјечака ће се судити за више кривичних дјела

Он је истакао да је поред тога Владимир К. учио свог сина да гађа у мете у облику концентричних кругова и силуета људи, да пуни оквире, да стоји и дише приликом коришћења ватреног оружја и то је све одвијало се  у просторијама Стрељачког клуба "Партизан Практикал Шутинг", али и једном у Етно селу "Гостољубље" код Мионице.

"Такође, сумња се да је поступио супротно одредбама Закона о оружју и муницији и Правилника о просторно-техничким условима за безбједно смјештање и чување оружја, јер није обезбиједио услове за безбједан смјештај оружја и муниције", казао је Стефановић.

Он је објаснио да је оружје из којег је дјечак починио злочин умјесто у металним сефовима са кључем држао у два пластична кофера за преношење оружја, тако што је оружје и оквири били у једном коферу са катанцем са шифром, док је муниција била у другом коферу на ком није било катанца, умјесто у сефу који се налазио у зиду ходнику.

Нови пожар у Бањалуци: Гори депонија гума

Нови пожар у Бањалуци: Гори депонија гума

"Окривљени је тако омогућио дјетету да дође у посјед два пиштоља за која га претходно обучавао да пуца у стрељачком клубу и то пиштоља марки 'Чешка збројевка' и 'Ругер', за чије набављање и држање је он посједавао одобрење надлежног органа", рекао је тужилац на конференцији.

Навео је да је дјечак дошао у посјед оружја 1. маја, када је напунио оквире са чак 92 метка и ставио их код себе, а потом их је 3. маја пребацио у свој ранац и понио са собом у школу гдје је убио девет вршњака и радника обезбјеђења. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм