Prevezeno na Pedijatriju

Detalji požara u Mostaru: Šestoro povrijeđenih, među njima i dijete

  • Извор: Аваз
  • 21.12.2022. 16:22

Šest osoba je povrijeđeno u požaru koji se u poslijepodnevnim časovima dogodio u Mostaru, u zgradi Zvjezdara na Aveniji, potvrđeno je za portal "Avaza".

Kako je na licu mjesta rekao dr Marko Lugarec iz Hitne medicinske pomoći Mostar, oni imaju inhalacijske povrede usljed nagutavanja dima, od čega je jedno dijete.

"Svi su stabilni, dijete je prevezeno na Pedijatriju SKB Mostar, ostali u CUM", rekao je on za portal "Avaza", dodavši da je starija žena koja je bila u stanu u kojem je izbio požar sa srednje teškim povredama.

Na licu mjesta je bio i zapovjednik PVJ Mostar, Petar Jurić odmah po dobijanju dojave o požaru upućene su tri ekipe, a potom je angažovana i ispostava u Sjevernom logoru. Kazao je da su stanari do njihovog dolaska pokušali gasiti požar, ali da u tome nisu uspjeli.

"Odmah po dolasku jedna ekipa je otpočela s gašenjem požara, a druga spasavati i obavještavati stanare na spratovima iznad osmog sprata, jer se dim prevelikom brzinom širio, usljed čega je nastala panika. Bilo je tu i djece i starijih ljudi i sve su ih uspjeli evakuisati na vrijeme. Požar je ugašen, stan je skoro u potpunosti izgorio, ali je spriječeno širenje vatre na druge stanove", kazao je Jurić.


Uzroci požara će biti naknadno utvrđeni nakon što policija obavi uviđaj kada se za to steknu uslovi.

Тагови: