Аутобус пао у провалију

Детаљи стравичне несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ

  • Извор: Блиц
  • 20.09.2023. 09:24

Возачу аутобуса који је учествовао у јучерашњој саобраћајној незгоди између Цетиња и Будве на терет се ставља тешко дјело против безбједности саобраћаја, саопштено је из Управе полиције (УП).

Аутобус фирме "Паповић" јуче је десном страном најмање 15-ак метара ударао је у одбојну банкину на кривини у Обзовици, прије него је на самом крају успона пробио ту заштитну ограду и са 30-ак путника слетио у амбис. У трагедији су погинуле двије особе. Погинули су А.Н.Д. (66) из Велике Британије и А.Б. (19) из Подгорице.

У саопштењу УП се наводи, преноси Нова.рс., да се на магистралном путу Цетиње – Будва, у мјесту Обзовица јуче око 12.10 часова, догодила се саобраћајна незгода – излијетање возила са коловоза, у којој је учествовао возач Н.С. (36) из Никшића који је управљао аутобусом никшићких регистарских ознака, власништво "Паповић превоз".

"У овој саобраћајној незгоди смртно су страдали – мушко лице код којег је прегледом у џепу пронађен пасош на име А.Н.Д. (66) из Велике Британије, као и А.Б. (19) из Подгорице. Тешке тјелесне повреде задобили су Л.Б. (29) из Украјине, С.К. (20) из Подгорице, Н.О. (25) из Тивта и Л.Д.К. (72) и они су смјештени на ортопедском одјељењу, док је Н.Ф. (72) из Будве задржана на грудној хирургији", истиче се у саопштењу УП.

У саопштењу се додаје да је А.С. (33) из Украјине је задобио тешке тјелесне повреде и он је смјештен на интензивном одјељењу, док је Ј.Т.К. (64) из Велике Британије, која је, такође, задобила тешке тјелесне повреде, смјештена на конорарном одјељењу у Клиничком центру Црне Горе.

"Возач Н.С. задобио је повреде о чијој се тежини дежурни љекар још увијек није изјаснио, већ је ово лице задржано на неурохируршком одјељењу Клиничког центра ради додатних провјера. Лаке тјелесне повреде задобили су А.Ч. (22) из Будве, Т.Р. (22) из Србије, В.Б. (48) из Русије, Д.Ј.Т. (19) из Пољске, Ј.Л. (19) из Пољске, И.Ф. (40) из Будве, С.К. (42) из БиХ, М.Ј. (68) из Украјине, Y.О. (22) из Украјине, А.М. (19) са Цетиња, К.Т. (38) из Јапана, М.Л. (25) из Енглеске, Е.Л.К. (73) из Шведске, Г.Т. (65) из Шведске, Н.М. (42) из Подгорице и С.В. (24) из Никшића", пише у саопштењу. Из УП су казали да три путника нису задобила повреде.

До саобраћајне незгоде је највероватније дошло на начин што је возач, крећући се поменутим аутобусом из правца Цетиња у правцу Будве, те доласком на критично мјесто, из за сада непознатих разлога, изгубио контролу надаутобусом и пробијајући заштитну ограду, слетио у провалију дубине око 20 метара. На лице мјеста изашла је дежурна тужитељка у Основном државном тужилаштву у Цетињу која је са вјештаком саобраћајне струке и службеницима Одјељења безбједности Цетиње извршила увиђај, након чега је наложила да се од возача узме крв и урин на анализу на присуство алкохола и психоактивних супстанци, те да се аутобус дислоцира ради потребних вјештачења", пише у саопштењу.

По налогу тужитељке возач Н.С. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина