Lefkada

Detalji utapanja Srbina u Grčkoj: "Sebe nije uspio da spase“

  • Извор: Курир
  • 30.08.2023. 21:53

Vladimir J. (30) iz Kragujevca utopio se u utorak na popularnoj plaži na grčkom ostrvu Lefkada. Kako prenose grčki mediji, mladić je na ljetovanju bio sa djevojkom i dvoje prijatelja.

"Talasi su bili prilično veliki. Navodno je njegova djevojka ušla u vodu i talasi su je povukli. Vlada je odmah uletio za njom i uspio da je spase i pomogne joj da se izvuče do obale. Međutim, prema riječima očevidaca, on nije uspio da ih savlada i izađe iz mora. Sebe nije uspio da spase“, ispričao je sagovornik Kurira.

Prema informacijama iz policije, on je nekoliko minuta plutao na stomaku, a potom su kupači uspjeli da ga izvuku na obalu plaže Megali petra. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći. Prebačen je u bolnicu, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt, prenijeli su grčki mediji.

Mediji:

Mediji: "Osvajač Soledara“ novi vođa Vagnera

Tijelo Kragujevčanina je prevezeno na Odeljenje forenzičke medicine u Patrasu kako bi se obavila obdukcija. Očevici su navodno ispričali da su Vladimir, njegovi prijatelji i djevojka u vodi bili svega nekoliko minuta prije nego što je počela drama.

Nažalost, samo tokom ovog mjeseca nekoliko srpskih državljana preminulo je u Crnoj Gori, Italiji i Grčkoj. 

Zoran J. (50) iz Majdanpeka 18. avgusta izgubio je život na Crnogorskom primorju, u Sutomoru. Zoran je na odmoru bio s porodicom i prijateljima, a tragedija se dogodila dan prije povratka.

Pritvor osumnjičenom za pucanje na građane iz vazdušne puške

Pritvor osumnjičenom za pucanje na građane iz vazdušne puške

Nedjelju dana ranije, 11. avgusta, u popularnom ljetovalištu Nikiti na Sitoniji preminuo je srpski turista star 48 godina. Njegovo tijelo je poslato na obdukciju, a navodno je smrt nastupila kao posljedica srčanog udara, a ne utapanja. Istina je da je bio u vodi s porodicom, izjavili su tada očevici.

Pred djecom se 3. avgusta utopio i srpski državljanin Jahir A. (46). On je s porodicom bio na ljetovanju u Italiji.

"Ljetovali su u mjestu Rimini. Muškarac je bio u vodi, na dušeku, kada je odjednom počeo da doziva pomoć i maše rukama. Potom je upao u vodu. Spasioci su odmah intervenisali, ali je bilo prekasno jer se čovjek utopio kada je pao s dušeka. Vjetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi preklopili“, ispričali su očevici.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм