Хрватска

Дјечак попио сок у кафићу и добио тешке опекотине

  • Извор: Агенције
  • 05.10.2023. 21:54

Деветогодишњи дјечак, завршио је у болници у Клаићевој након што је у угоститељском објекту познатог крапинског предузетника наручио сок од јабуке и попио мању количину, сазнаје "РТЛ", а преноси "Данас.хр".

Да ли је у бочици умјесто сока била опасна течност и ако јесте, како је тамо завршила, истражују и полиција и тужитељство.

Призори језика деветогодишњег дјечака били су страшни, био је пун мјехурића и слине, препричала је мајка дјечака.

Све се догодило почетком прошлог мјесеца, кад је супруг са сином ишао на технички преглед. Док су чекали, сјели су у ресторан поред станице.

"Син је наручио сок од јабуке. Онај у стакленој бочици. Конобарица је нормално узела пиће из фрижидера, супруг је видио, отворила, донијела на сто, он је то попио и након првог гутљаја он је почео викати кисело, кисело. Не знам тачно шта је викао уосталом. И након минут повратио“, у шоку је препричала мајка, преноси "Данас".


Американац дошао код сина на Балкан - згадио се на ћевапе

Американац дошао код сина на Балкан - згадио се на ћевапе

Исти сок одмах је, каже, пробао и супруг и добио реакцију.

Мајка тврди да се дјечак дан и по жалио на болове у желуцу, али они су мислили да је сок само био покварен.

Након што је добио температуру завршио је у болници. Тамо их је дочекао нови шок.

У болници је утврђено да је попио опасну течност. Дјечак је потом пет дана провео на инфузији, морао је под анестезију, а утврђене су му и опекотине једњака.

Директор болнице: Дијагноза је ерозивни гастритис

 "Направљена је обрада и дијете је са дијагнозом ерозивног гастритиса након неколико дана отпуштено на кућну његу са обавезом контроле да не би дошло до касних посљедица тог стања", казао је директор загребачке дјечје болнице Горан Роић.

Иако адвокат породице Јована Пухало вјерује да нико то није направио намјерно, ако се потврди, ријеч је о кривичном дјелу из нехата.


Путин открио узрок експлозије Пригожиновог авиона

Путин открио узрок експлозије Пригожиновог авиона

"У бочици од сока послужен му је одмашћивач - лужина ПХ у висини 13 због чега је задобио оштећења слузнице, једњака и усне шупљине. Надамо се да ће надлежна тијела у овом случају полицијска станица Крапина и надлежно државно тужилаштво што прије предузети све потребне радње како би се утврдила одговорност", каже Пухало.

Криминалистичко истраживање је у току

Из крапинско-загорске полиције послали су РТЛ-у кратко саопштење.

"У складу Вашем упиту извјешћујемо Вас како су полицијски службеници полицијске управе крапинско-загорске, у складу са запримљеном дојавом, извијестили релевантне надлежне службе, а о догађају је упознато надлежно државно тужилаштво. Криминалистичко истраживање је у току, а у складу с добијеним резултатима истраге, испитивања и вјештачења надлежних служби, утврђених чињеница и проведеним увиђајима поднијеће се адекватна писмена надлежном државном тужилаштву", навели су у полицији.

Инспекција узела узорке из ресторана

Пред камере нису хтјели из прозваног ресторана. Послали су тек кратко саопштење.

"Ми с таквим информацијама не располажемо због чега за сада нити не можемо одговорити на Ваше питање. Сматрамо да би било какав одговор био контрапродуктиван полицијској истрази коју спомињете, у којој се по природи ствари треба штитити права и интересе дјетета", навели су.


Седам пута добио на лутрији - открио цаку

Седам пута добио на лутрији - открио цаку

Док полиција истражује цијели случај, "РТЛ" незванично сазнаје да је инспекција одмах изузела све узорке сокова из ресторана те да ништа спорно није утврђено.

Породица је незванично сазнала како је неко у бочицу од сока уточио професионално средство за чишћење фелги, које је забуном остављено у хладњаку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.