Повријеђени отац и син

Дјевојчица из БиХ преминула након несреће у Америци

  • Извор: Курир
  • 28.01.2024. 16:21

Дјевојчица поријеклом из БиХ преминула је од повреда које је задобила у саобраћајној несрећи у Солт Лејк Ситију у америчкој дртжави Јути!

Самохрани отац Семир Лилић (32) кренуо је 14. јануара са сином Емелом (6) и кћерком Ленин (5) код фризера кад се у њихов "фолксваген" закуцао аутомобил који се кретао брзином од 123 километара у зони гдје је максимална дозвољена брзина 55 километара на сат.

Возило хитне помоћи превезло је Семира и његовог сина у болницу док је медицински хеликоптер превезао Ленин у другу болницу.

Дјевојчица је задобила прелом кичме и сломљен врат, али и трауматско крварење у мозгу. Данима је трајала борба за малу Ленин, међутим, дјевојчица је нажалост 22. јануара скинута с апарата за одржавање живота.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Објављен снимак крвавог напада у цркви у Истанбулу

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Објављен снимак крвавог напада у цркви у Истанбулу

Шестогодишњак је задобио прелом носа и угануће кука, имао је и посјекотине по уснама, а Семир је ишчашио раме и сломио ногу.

Шармејн Хуерта-Гузман (25), која је изавала саобраћајну несрећу, сада је према судским документима оптужена за убиство из нехата другог степена и низ других оптужби.

Дјевојчица је сахрањена у четвртак.

Несрећа се догодила око 13 сати кад је Хуерта-Гузман прошла поред другог возила у слијепој улици и директно ударила у Лилићев аутомобил.

"Можда бих могао да урадим нешто да сам имао двије секунде, међутим, наишла је тако брзо да нисам могао ништа да учиним за своју дјецу и себе. Можда бих имао времена да сам урадио нешто другачије тог дана, рецимо, да сам везао ципелу мог сина још двије секунде или тако нешто. Али ништа није кренуло другачије. Само завршите на погрешном мјесту у погрешно вријеме“, рекао је Лилић за АБЦ4 у понедјељак.

Пили и кренули кући?

Свједоци су полицајцима рекли да је мушкарац из аутомобила Хуерта-Гузман извадио флаше алкохола из разбијеног возила након судара и сакрио их у жбуње оближње цркве.

Хуерта-Гузман рекла је полицији да су прије несреће пили и кренули кући. Тест је показао да је имала 0,24 промила алкохола у крви. Задржана је без кауције и појавиће се пред судом 6. фебруара.

Амел Куловац, рођак породице, организовао је акицију прикупљања помоћи на страници Го Фунд Ме. До сада је прикупљено више од 76.000 долара за трошкове сахране дјевојчице и друге трошкове које је сносила породица.

"Несрећа је имала веома трагичан и озбиљан утицај на цијелу породицу. Ваша донација, без обзира на износ, значајно ће утицати на породицу Лилић. Молим све који можда планирају да пију алкохол. Потрошите 30 долара на Убер вожњу кући умјесто да изазовете трагичан срцепарајући инцидент нечијој породици“, наводи Куловац.

(Курир.рс/Дејли мејл/Пренео З.Ко)

Пратите нас и путем Вибера