Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Žao mi je zbog dešavanja u Lukavcu

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2023. 16:32

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da mu je žao zbog pucnjave u školi u Lukavcu i poručio da taj događaj otvara milion pitanja, ali da je glavno pitanje otkud djetetu pištolj?

"To nije počelo od Srbije, takve stvari gledamo najčešće u Americi. To je posljedica jednog zapostavljanja sistema obrazovanja, vaspitanja i kontrole u našem društvu kako smo mi to navikli ranije. Doveli smo ili kroz društvene okolnosti tu djecu da misle da je to način kako se rješavaju problemi. Zato smo imali to u Beogradu i ovo u Lukavcu. Društvo se mora prepakovati i pokušati da reaguje na ove stvari. Milion je pitanja. Otkud djetetu pištolj? Kako je moguće? Bez obzira na sve izgovore, ključno je pitanje kako oni mogu da dođu do oružja", rekao je Dodik za ATV.

On se nada da će se sve dobro završiti, ali poručuje da društvu ostaje opomena.

Ekipa ATV-a na mjestu pucnjave: Stanovnik Lukavca otkrio detalje zločina

Ekipa ATV-a na mjestu pucnjave: Stanovnik Lukavca otkrio detalje zločina

"Svaki dan se mogli Bogu da se nama nešto tako ne desi. Nemam nikakvih informacija o mogućem, ali imajući u vidu da se internacionalizovao taj prisup i da uvijek ima takvih pojedinaca, razumljivo je da čovjek ima strah. Vjerujem da ćemo preduprijediti takve stvari. Odgovornost je i države prije svega, ali i škole i roditelja. Dimenzija između obrazovanja i vaspitanja je davno izgubljena", rekao je Dodik.

Neuspješno vaspitanje i obrazovanje djece je neuspjeh roditelja, bez obzira na karijere koje grade, poručio je predsjednik Republike Srpske za ATV.

ATV u Lukavcu: Policija još na terenu

ATV u Lukavcu: Policija još na terenu

"Nema sveobuhvatnih mjera koje to mogu da spriječi ako nešto tako naumi, ali moramo biti oprezniji i prepoznati mogućnosti tako nečega. Imamo vremena do nove školske godine da poduzimamo mjere te vrste. Donijeli smo te mjere, postoje objektivna sredstva da se to završiti. Ali vaspitanje ostaje ključno pitanje svih mjera", kaže Dodik.

Пратите нас и путем Вибера