ПУ Бањалука

Ђоко Екватор осумњичен да је ”сврнуо” 8,2 милиона марака

Бањалучка полиција поднијела је пријаву тужилаштву против фирме ”Екватор” и њеног власника Ђорђа Ђоке Давидовића због сумње да су починили 20 кривичних дјела којима су прибавили имовинску корист у износу од 8,2 милиона марака, сазнаје АТВ.

Из ПУ Бањалука наводе да је извјештај достављен Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због основане сумње да су у периоду од 2015. до краја 2021. године починили 20 кривичних дјела на штету више физичких и правних лица.

”Осумњичена лица прибавила су противправну имовинску корист у износу од 8.258.370 КМ”, саопштила је полиција.

Како сазнаје АТВ пријава се односе на некретнине у улици Вељка Млађеновић у бањалучком насељу Нови Борик, затим пословање са Топланом и Градом Бањалука.

”Осумњичени су у намјери стицања противправне имовинске користи лажно приказивали или прикривали чињенице у вези купопродаје некретнина у Бањалуци, а у трговачке и пословне књиге нису уносили или су уносили неистините важне податке који се односе на оштећена лица, те одобравали издвајање средстава правних лица у друге сврхе, а не за плаћање пореских обавеза и закључила уговор о уступању потраживања, знајући да је правно лице неспособно за плаћање рачуна”, наводе у полицији.

Додају да се Давидовић сумњичи да је починило шест кривичних дјела превара у привредном пословању, пет кривичних дјела повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање, кривично дјело неправилно издвајање средстава правних лица и кривично дјело оштећење повјерилаца. Правно лице ”Екватор” осумњичено је за шест кривичних дјела превара у привредном пословању и кривично дјело оштећење повјерилаца.

Пратите нас и путем Вибера