Aerodrom "Nikola Tesla"

Doputovao iz Havane u Beograd: Pokušao da prokrijumčari gotovo 2.000 tompusa u koferu

  • Извор: СРНА
  • 09.01.2023. 16:16

Carinici su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" spriječili pokušaj krijumčarenja gotovo 2.000 tompusa koje je u koferu namjeravao da prenese državljanin Srbije, doputovao iz Havane, sa Kube.

Pedesetogodišnji državljanin Srbije carinicima je rekao da ne nosi ništa, osim ličnog prtljaga, ali kada je otvoren jedan od njegovih kofera u njemu je, umjesto garderobe, pronađeno 1.998 kubanskih cigara, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Najviše je bilo tompusa "kohiba behike", 545 komada, 305 cigara ograničene serije "montekristo", potom 290 tompusa "trinidad kohiba", 225 cigara "kohiba havana kuba", dok su preostala 633 tompusa bila obilježena poznatim kubanskim robnim markama.

Prekršaj je otkriven u četvrtak, 5. januara, kada je državljanin Srbije, koji je iz Havane doputovao letom preko Istanbula, preuzeo prtljag i uputio se ka "zelenom" izlazu namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

U Srbiju je moguće unijeti 50 cigareta, 25 cigarilosa, 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija ovih proizvoda.


(Foto: Uprava carina Republike Srbije)