Бијељина

Досије: Сви детаљи убиства полицијског инспектора Марковића

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2023. 20:45

Полицијски инспектор Ненад Марковић убијен је рије неколико дана - осумњичени за убиство експресно су ухапшени. У рјешењу за одређивање притвора наведено је шта се десило кобне ноћи и како је двоструко убиство пуком случајношћу избјегнуто.

Марковић је кобне ноћи био на дужности. Завршио увиђај на коме је био. А онда отишао  у ноћни клуб Џил гдје се састао са Далибором Бошњаковићем, полицајцем који је суспендован. У клуб је стигао и Никола Кокановић са још три мушкарца. Истрага за сада показује да је све то било планирано. Циљано су тражили Марковића.  Кокановић и још један осумњичени прошли су кроз клуб. Друга двојица смјестили су се на сам улаз. Претпоставља се да је дошло до невербалне комуникације након чега су се сви запутили ка излазу. 

Према подацима који су наведени у тужилачком приједогу за притвор прво су клуб напустили осумњичени Никола Кокановић и извјесни Дени Савић. За њима су изашли и инспектор Марковић и његов бивши колега. Бојан Савић и Дејан Шарић који се такође доводе у везу са убиством кренули су за њима. 

Све остало се десило муњевитом брзином. Два хица у прса добио је инпсектор Марковић. Пуком срећом избјегнута је још већа трагедија. Покушао је да пуца и у бившег полицајца Далибора Бошњаковића. Претпоставља се да је остао без метака или да је пиштољ закочио.

Све је то посматрао и Дени Савић, наведено је документу. Покушао је да Бошњаковића да удари ногом. За то вријеме осумњичени за убиство Никола Кокановић дао се у бијег. У подземну гаражу оближње зграде гдје је бацио оружје. Нико из његовог друштва није покушао да помогне погођеном полицајцу. Претпоставља се да су отишли ка хотелу и чекали Кокановића. У контејнер у споредној улици  бацили су оружје - још три пиштоља а затим потражили превоз да би се дали у бијег. Покушали су да доћу до Кокановића али полиција му је већ стала у крај. Пронађен је и ухапшен. Покушали су себе да спасе и на путу до адвоката  они су лишени слободе. Полиција и дежурни тужилац били су на ногама. Жуте траке на мјесту убиства. Страх на лицима грађана и невјерица међу колегама.

Већ тада се знало да је за Ненада Марковића било касно. У поноћ је довезен у бијељинску болницу гдје је само констатована смрт. 

Претресена возила, станови, локације

Дан након убиства огласило се и бијељинско тужилаштво. Формиран је посебна тим који је радио на убиству полицијског инспектора. Претресено је неколико возила, станова, локација. Пронађени докази важни за истрагу. Урађена обдукција.

За Николу Кокановића, браћу Денија и Бојана Савића, Дејана Шарића Окружни суд у Бијељини одредио је притвор у трајању од мјесец дана. Посебан разлог за то је исказ свједока Далибора Бошњаковића који је присуствовао свему што се десило. Сви осумњићени  противили су се притвору.

У јавност су испливали и шокантни детаљи по којима је осумњичени за убиство Никола Кокановић током испитивања рекао да је био пијан и дрогиран и да се убиства а ни мотива уопште не сјећа. Да је њгова прича климава показује и то што је осумњичени побјегао и ријешио се оружја. Све то биће до детаља испитано. Нико неће бити поштеђен. 

МУП чисти своје редове: Отпуштен полицајац који је оптужен за крађу 19 пиштоља

МУП чисти своје редове: Отпуштен полицајац који је оптужен за крађу 19 пиштоља

Тридесетједан полицајац дао је живот на служењу дужности. Велики губитак је и убиство Ненада Марковића. Једина свијетла тачка је што се починиоцима стало у крај. Бројни докази су прикупљни. Грађани немају разлога за бригу вјерује први човјек МУП-а, министар Синиша Каран.

У јавности се посебно одјекнуло то што је осумњичени за убиство Никола Кокановић син посланика Народне скупштине Републике Српске Зорана Кокановића. Управо његовог оца покушали су да контактирају Кокановићеви помагачи након пуцњаве. Незванично у истој ноћи када је, како се сумња починио стравичан злочин, Кокановић је постао отац. Отац једног дјетета и супруг био је и убијени инспектор Ненад Кокановић. Породица, пријатељи, колеге од њега су се опростили на новом гробљу у бијељинском насељу Хасе.

Кокановић стари полицијски зналац

Осумњичени за убиство инспектора Никола Кокановић стари је полицијски зналац. Иза њега је пет судских пресуда од којих су четири правоснажне. Када се све зброји никоме није јасно како је уопште неко попут њега  био на слободи. 

У прилогу из наше емисије "Досије“ можете погледати комплетну причу о убиству полицијског инспектора Ненада Марковића.

Пратите нас и путем Вибера