Beograd

Došla iz Njemačke da smanji grudi pa umrla tokom zahvata

  • Извор: Курир
  • 23.12.2022. 14:25

Žena, stara 49 godina, preminula je 16. decembra nakon operacije smanjivanja grudi u jednoj privatnoj ordinaciji u centru Beograda, saznaje "Kurir".

Srpkinja, čije je ime poznato redakciji, došla je sa kćerkom iz Nkemačke da bi se operisala i smanjila grudi u ordinaciji za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu.

"Kćerki je osoblje klinike reklo da je operacija protekla u redu. Međutim, kada je žena mogla da stane na noge, krenula je do kupatila i tu se srušila. Sve se dešavalo kasno uveče oko 23 sata tog 16. decembra. Pozvali su hitnu pomoć", kaže neimenovani izvor "Kurira".

Hitna pomoć je, prema saznanjima "Kurira", odmah započela reanimaciju, ali je već na putu do Urgentnog, koji uopšte nije daleko od te ordinacije, bilo jasno da su ženi šanse za preživljavanje ravne nuli.

"Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gdje su primijenjene sve mjere nastavka reanimacije, ali nažalost ljekari Urgentnog su mogli samo da konstatuju smrt", kaže izvor.

Policija je obaviještena, obavila je uređaj, a slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja.

Тагови: