Загреб

Држали жену као робињу, тјерали је да проси за њих

  • Извор: Индекс
  • 19.11.2023. 11:41

Загребачка полиција ухапсила је троје људи, два мушкараца од 51 и 20 година и državljankku Србије од 21 годину , због сумје да су жену од 59 година држали у ропском положају, терали је да чисти и прости за њих, тукли је и мучили док им није побегла.

Полиција сумња на то да је младић од 20 година у договору с члановима своје породице, мушкарцем (59) и дјевојком (21) обећао Хрватици запослење у Хрватској, а да су је тјерали да за њих проси и чисти, тукли је и шамарали, пише Index.hr.

ДОСИЈЕ: Жена из Лакташа 17 година била затворена у кући

ДОСИЈЕ: Жена из Лакташа 17 година била затворена у кући

Након што је жртва у септембру прошле године допутовала у Хрватску, ова породица ју је смјестила у кућу на подручју Писаровине, одузели јој личне исправе и натјерали на просјачење под изговором да је дужна да подмири трошкове смјештаја и других потрепштина.

Према наводима полиције, 51-годишњак је од тада свакодневно довозио 59-годишњакињу до загребачког Кватерниковог трга, гдје је она свакодневно просјачила новац од пролазника и потом га предавала 20-годишњаку.

Међутим, када је 59-годишњакиња једном приликом испросила мањи новац од очекиваног, 20-годишњак ју је ишамарао, док ју је 21-годишњакиња једном приликом ногом ударила у тијело. Уз то, тјерала ју је да чисти кућу, а заједно с другом двојицом осумњичених није јој омогућила докторски преглед усљед здравствених тегоба које су је задесиле.

Хорор код Задра: Тијела двојице мушкараца нађена у кући

Хорор код Задра: Тијела двојице мушкараца нађена у кући

Полиција истиче да је тројац злоупотребио тешки положај зависности 59-годишњакиње. Када је у октобру ове године побјегла од насилног тројца, осумњиченици су је пронашли у кући њеног познаника у Дубрави и поново покушали да натјерају на просјачење.

Након што је 59-годишњакиња одбила да просјачи, 20-годишњак и 21-годишњакиња су је угурали у гепек „цитроена“ али је она успјела да отворити врата и побегне у кућу свог познаника, након чега су се насилници удаљили. Осумњиченима је одређен притвор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.