Dom za stara lica

Dvoje poginulih u eksploziji u Dugom Selu, treća osoba operisana

  • Извор: ХРТ
  • 28.08.2023. 10:52

85-godišnjak i 81-godišnjakinja poginuli su u eksploziji koja se danas dogodila u Dugom Selu, a 79-godišnjak je teško povrijeđen i operisan u KB-u Dubrava. Eksplozija se dogodila u objektu koji pruža usluge starateljstva starijim osobama.

U trenutku eksplozije u prizemlju porodične kuće nalazilo se ukupno pet starijih osoba. Dvije su nakon nesreće prevezene i zbrinute u drugim objektima koji takođe pružaju usluge starijim osobama.

Oluja poharala popularno ljetovalište - VIDEO

Oluja poharala popularno ljetovalište - VIDEO

HRT je kontaktirao Ministarstvo socijalne politike te saznali da je posljednja kontrola u ovom objektu izvršena prije godinu i četiri mjeseca, da tada nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu te da je utvrđeno kako su uslugama zadovoljni svi korisnici.

Svjedok Nerminovog masakra: Upucao je Denisa u glavu, pa nam rekao

Svjedok Nerminovog masakra: Upucao je Denisa u glavu, pa nam rekao "ćao momci"!

- Današnja eksplozija u Dugom Selu dogodila se u objektu u kojem se pružaju usluge starateljstva za starije osobe. Prije svega izražavamo žaljenje zbog tragičnog događaja i izražavamo saučešće obiteljima preminulih korisnika. Još se utvrđuju sve činjenice i okolnosti, ali tokom zadnjeg inspekcijskog nadzora Ministarstva rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike izvršenog u aprilu prošle godine nisu utvrđene nepravilnosti u radu udomitelja ili ponašanju korisnika u objektu te je utvrđeno da su korisnici zadovoljni uslugom koju im pružaju udomitelji i odnosima u zajednici. Tokom istog nadzora utvrđeno je kako su korisnici usluga u tom objektu poslovno sposobni, samostalno odlaze izvan objekta i uključeni su u aktivnosti lokalne zajednice, kažu iz Ministarstva.

Prizor je bio strašan

Komandant VZG-a Dugo Selo Željko Remenar rekao je u HTV-ovu centalnom Dnevniku da su nakon dojave i dolaska na mjesto događaja u prizemlju zatekli strašan prizor - dvije osobe koje su poginule i još jednu teško povrijeđenu.

Hrvatska: Stiže opasno olujno nevrijeme, kiša, grad i pijavice

Hrvatska: Stiže opasno olujno nevrijeme, kiša, grad i pijavice

Uviđaj će vjerojatno trajati do kasnih noćnih sati, dodao je. Rekao je da ne mogu govoriti o tipu eksplozivne naprave.

- Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan, rekao je Remenar.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!