Трговина дрогом

Ексклузивно: Откривамо имена ухапшених у акцији ”Код”

Акцијом ”Код” обухваћено је укупно 15 особа којима се на терет ставља да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом, чиме су ”зарадили” око 2.750.000 КМ.

Како ексклузивно сазнаје АТВ у акцији су ухапшени: Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Борис Митровић Гилмар, Емина Машић, Далибор Бамбарез звани Бамби, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Иначе, већина ухапшених има богате полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

У акцији ”Код” ухапшени сарадници Дарка Елеза

У акцији ”Код” ухапшени сарадници Дарка Елеза

Данило Цицовић познат је као члан аутомафије против који се пред Судом БиХ води поступак у предмету ”Волан”. И раније довођен у везу са више тешких кривичних дјела, а у октобру 2010. године рањен је у пуцњави у Источном Сарајеву.

Игор Цицовић и Борис Митровић звани Гилмар осуђени су због трговине наркотицима у предмету ”Парк”, због тговине хероином. Гилмар важи за ”Елезовог човјека”. У децембру прошле године учествовао је у пуцњави у једном кафићу у Источном Новом Сарајву када је хицем из пиштоља ранио Н.Г. Због тога је против њега подигнута оптужница.

Акцијом је обухваћен и Миљан Радоња, који се дуже вријеме налази у бјекству и за њим је расписана Интерпол потјерница. Његово име нашло се у извјештају који је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске поднијела Тужилаштву БиХ против 17 особа, међу којима су Филип Кораћ, Огњен Орашанин и Сани Ал Мурдаа. Групи је на терет стављена међународна трговина кокаином на територији Србије, Хрватске и Белгије.

Прве фотографије са мјеста претреса у Бањалуци, одузет ”пасат”

Прве фотографије са мјеста претреса у Бањалуци, одузет ”пасат”

У извјештају се помињало да је Радоња био задужен за транспорт наркотика. Према оперативним подацима МУП-а РС Радоња је сарађивао са Петром Дукићем и другим оптуженима из предмета "Транспортер", које Тужилаштво БиХ терети за шверц више од три тоне дроге.

Из ПУ Источно Сарајево раније је саопштено да су у оквиру акције ”Код” у току претреси на 27 локација на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бања Луке и Кантона Сарјево.

Велика ”Скај” акција полиције у Бањалуци и Источном Сарајеву

Велика ”Скај” акција полиције у Бањалуци и Источном Сарајеву

”Акција усмјерена на групу која се сумњичи да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога (кокаин, хероин, марихуана, амфетамин, екстази и друго), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. Противправна имовинска корист стечена извршењем овог кривичног дјела износи 2.750.000 КМ”, саопштила је полиција.

Акцију ”Код” спроводе ПУ Источно Сарајево и Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Еурополом и Окружним јавним тужилааштвом у Источном Сарајеву.


Пратите нас и путем Вибера