Врховни суд

Фочак ослобођен оптужбе за покушај убиства!

Срђан Ивановић, власник кафе бара ”Шанти” у Фочи, правоснажно је ослобођен оптужбе за покушај убиства бившег сувласника тог кафића Милана Р. у октобру 2019. године.

Пресуду је изрекао Врховни суд Републике Српске, који је истовремено укинуо осуђујућу пресуду другооптуженом Бојану Гавриловићу, конобару кафића, који је због учествовања у тучи био осуђен на условну казну од три мјесеца затвора, уколико у наредних годину дана не почини ново кривично дјело.

”У односу на Ивановића суд је одбио жалбу тужилаштва и потврдио је првостену пресуду Окружног суда у Требињу. У односу на Гавриловића уважена је жалба одбране и првостепена пресуда је укинута и поступак је враћен на поновно суђење”, рекла је за АТВ Јелена Деспотовић, секретар Врховног суда Републике Српске.

Према оптужници Ивановић и Гавриловић су у октобру 2019. године у Светосавској улици у Фочи напали Милана Р. и нанијели му повреде главе и тијела, а неке од повреда нанесене су чакијом. За то је био оптужен Ивановић коме је на терет стављено кривично дјело покушај убиства, док је Гавриловић оптужен за учествовање у тучи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм