Одређен им притвор

Гиба и Дуловић мјесец дана иза решетака

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 15:33

Општински суд у Сарајеву прихватио је приjедлог Тужилаштва КС да се ухапшеним држављанима Србије Душану Јовановићу Гиби и Дарку Дуловићу који су ухапшени прijе три дана у “Сарајево тауеру” одреди једномjесечни притвор, јављају федерални медији.

Душко Јовановић Гиба и Дарко Дуловић, држављани Србије који се доводе у везу са Кавачким кланом и криминалном групом Вељка Беливука, у Сарајеву су се крили помоћу украдених идентитета. Притвор је затражен, између осталог, због опасности од бјекства и понављања кривичног дјела.

Како је АТВ раније објавио, Душко Јовановић је имао легалан пасош БиХ на име Горан Стојановић, док се Дарко Дуловић користио именом Ђорђе Куга.

"Обојица су се користила краденим идентитетима. Ради се о стварним особама, које годинама нису подизале документе у БиХ. Осумњичени су то искористили, тако што су прибавили њихове личне податаке које су потом искористили да дођу до важећих путних исправа, са својим фотографијама", открива извор близак истрази.

АТВ сазнаје: Гиба и Дуловић се крили у Сарајеву са лажним бх. пасошима

АТВ сазнаје: Гиба и Дуловић се крили у Сарајеву са лажним бх. пасошима

Подсјетимо, Јовановић и Дуловић ухапшени су у елитној згради Сарајево Tауер у насељу Пофалићи, гдје су изнајмили стан. Федерални медији првобитно су објавили да су ухапшени на основу потјерница, које је за њима расписала Србија, али како је АТВ незванично објавио, Јовановић уопште нема активну међународну потјерницу, што значи да је његова екстрадиција упитна...

Јовановић нема потјерницу

Иако се ради о особама за које се сумња да су умијешане у убиства и више тешких злочина, МУП Кантона Сарајево обојицу сумњичи за кривотворење исправа.

"Држављани Србије Д.Д. и Д.Ј. ухапшени су у сарадњи са Обавјештано-безбједносном агенцијом БиХ. У тренутку лишења слободе, ови мушкарци су имали идентификациона документа Босне и Херцеговине, с идентитетима различитим од стварних, због чега постоји основ сумње да су починили кривично дјело кривотворење исправе", саопштио је јуче МУП Кантона Сарајево, наводећи да је у току интезиван рад на документовању криминогених активности тих особа.

Незванично, полиција истражује да ли су Јовановић и Дуловић у Сарајеву боравили по одређеном задатку, односно да ли су евентуални спремали да изврше неко кривично ђело. У међувремену су предати у надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, гдје је у току њихово испитивање након чега ће тужилац одлучити да ли има довољно разлога да тражи њихово притварање или ће обојица бити пуштени на слободу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.