Илиџа

Главни актери отмице у Сарајеву и даље у бијегу

  • Извор: Аваз
  • 10.05.2024. 16:22

Главни актери отмице држављанина Сирије А.Е.А на Илиџи, како портал “Аваза” сазнаје, мушкарац и жене, нису међу ухапшенима и још су у бијегу.

Петоро ухапшених за које је полиција навела да су држављани Украјине, приведени су када су дошли на Пландиште да у аутоперионици оперу трагове у комбију Форд који су користили у отмици Сиријца.

Како је раније потврђено, ухапшени су Јарослав Лано, Анастасија Макаренко, Дмитриј Добиаш, Олександр Ихнатов и Јевхени Хулеи.

Организована група

Ријеч је о организованој групи од седам особа који су дошли из Словачке у БиХ.

Подсјећамо, из МУП-а КС данас је саопштено да је јуче око 15:40 сати, ПУ Илиџа је обавијештена да је на кружном току у насељу Пејтон (Илиџа) више особа физички напало једног мушкарца, којег су потом насилно смјестили у возило комби и упутили се у правцу Блажуја - навели су из МУП-а КС.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС су оперативним радом на терену пронашли предметни комби Форд, у самоуслужној аутопраоници на подручју улице Пландиште и једног мушкарца, Д.Д., држављанина Украјине, који се може довести у везу с овим догађајем.

Недуго затим, у улици Пландиште, полицијски службеници покушавају зауставити моторно возило Шкода у којем су се налазиле особе од интереса. Возач возила одбија наредбу за заустављање и наставља вожњу у правцу Врела Босне. На излетишту Врело Босне, полицијски службеници затичу возило, док су осумњичени бијег наставили пјешке.

Тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево дјело је оквалификовао као Противправно лишење слободе (члан 179. КЗ ФБиХ), а због сумње у почињење овог кривичног дјела, слободе су лишени: Y.L. (2005), Y.H. (2003), O.I. (1985), Д.Д. (2004) и А.М. (2005), сви из Украјине.

Детаљи драме у Сарајеву: Отмичари дошли из Словачке, двоје још у бијегу

Детаљи драме у Сарајеву: Отмичари дошли из Словачке, двоје још у бијегу

Пронађен пиштољ

Претходно, полицијски службеници су лоцирали објекат у којем је противправно био задржан мушкарац А.Е.А., држављанин Сирије. Уз пратњу полицијских службеника, пребачен је на КЦУС на љекарски преглед, гдје су му констатоване лакше тјелесне повреде. Полицијски службеници су извршили претрес куће, те је пронађено ватрено оружје – један пиштољ.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС, под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево настављају рад на расвјетљавању и документовању овог кривичног дјела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм