Tuga u Mostaru

Građani pale svijeće i traže pravdu za stradalu porodicu

  • Извор: Кликс
  • 27.09.2022. 22:11

Stotine građana Mostara večeras se okupilo kako bi zapalili svijeće za tročlanu porodicu Krstić koja je u subotu stradali u saobraćajnoj nesreći na magistralnoj cesti u mjestu Buna-Zaton kod Mostara.

Paljenje svijeća organizovano je putem Fejsbuk grupe ”Pravda za obitelj Krstić” u kojoj građani traže da se krivci za ovu tragediju privedu pravdi.

U nesreći je poginula tročlana porodica Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kćerka zadobila povrede opasne po život i na liječenju je u SKB Mostar.

Tročlana porodica Krstić je danas ispraćena na vječno prebivalište i uz more prolivenih suza i izrečenih molitvi sahranjena u rimokatoličkom groblju u mostarskom naselju Ortiješ.

Zbog tragične smrti mostarske porodice gradonačelnik Mostara Maro Kordić je proglasio Dan žalosti u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na putu, BMW i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW Mate Primorac, koji je danas sahranjen u Čitluku.

U nesreći su učestvovala četiri vozila, a četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene.

U cilju rasvjetljavanja slučaj koji je šokirao BiH je Kantonalno tužilaštvo HNK naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći te poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće, prenosi Kliks.

Тагови: