Stravično ubistvo

Građani Pirota u šoku poslije ubistva žene: "Prijetio da će je zaklati"

  • Извор: Блиц
  • 07.03.2023. 21:12

Bila je u crkvi, kako se priča, da zapali svijeće za zdravlje, pa je svratila do piljare da kupi voće, vjerovatno za djecu. Dok je birala voće, monstrum joj je prišao s leđa i pucao glavu. Kakav čovjek treba da bude neko da počini takav zločin, ovim riječima jedan građanin Pirota opisuje trenutke koji su prethodili strašnom ubistvu sugrađanke Sanje M. (47) kojoj je u nedjelju, u najstrožem centru grada, ispred trgovine na Trgu pirotskih oslobodilaca, u pješačkoj zoni, pucao u glavu bivi partner Miroslav Marković.

Ubica se nakon zločina sam predao policiji a cijeli Pirot i danas je bio u šoku poslije tog bezumnog čina. Radnica prodavnice koja je bila na radnom mjestu u vrijeme ubistva, danas nije došla na posao jer još uvijek ne može da dođe sebi zbog šoka koji je doživjela.

„Koleginica je bila unutra a Sanja je birala voće ispred piljare. Čulo se nešto, nalik pucnju, koleginica nije znala šta se desilo pa je istrčala. Vidjela je Sanju kako leži pa je isprva pomislila da se onesvijestila jer joj je pao šećer. Međutim, kada je došla Hitna pomoć vijelo se da je ubijena. Sanju znam od ranije, kupovala je tu kod nas, bila je jedna divna, kuturna i fina žena“, kaže jedna od radnica u trgovini ispred koje se desilo ubistvo.

Poznanici ubijene žene svjedoče da je ona vise puta prijavljivala nasilje.

„Sanja je bila jedno divno stvorenje, nemam riječi da opišem njenu dobrotu. Najgore je što je taj koji je ubio bio takav da nije zasluživao uopšte da bude na slobodi. Pričalo se da je ona vise puta prijavljivala da joj je prijetio, i njoj i njenoj djeci. Priča se da je prije dva dana došao kolima ispred njene radnje i da joj je prstom zaprijetio, pokazujući ispod grkljana. Sanja je prijavljivala prijetnje i nije znala šta vise da uradi. Ona se plašila šta bi Miroslav mogao da uradi, kako da ne strahujete ako prijeti i vama i djeci, ali se nije nadala da će to i da uradi. Nažalost, nije imao ko da je zaštiti“, pričaju u trgovačkom naselju u kojem je Sanja imala prodavnicu cipela dugi niz godina.

Građani Pirota u šoku su poslije ubistva kakvo se do sada nije desilo u tom gradu, a pogotovo jer je žena koja je bila meta proganjanja, vise puta prijavljivala nasilnika.

„Mi smo nezaštićene, možemo samo da prijavljujemo nasilje ali na kraju nema ko da nas zaštiti. Eto, žena je kupovala voće, priđe ludak s leđa i ubije je na sred ulice. Takve bih strijeljala odmah, bez da im se sudi“, kaže za “Blic” jedna prolaznica u centru Pirota.

U zgradi u kojoj je stanovala ubijena žena, svi imaju samo riječi hvale za nju.

„Jao, strašno, pa to je naša komšinica. Mi smo tu tek odedavno, sreli smo je možda samo dva, tri puta ali je uvijek bila fina, najsmeijana i ljubazna. Uvjek se javi kada prođe Ne možemo da povjerujemo da joj se to desilo“, pričaju stariji supružnici koji žive u Sanjinoj zgradi.

Ubijena Sanja M. sahranjena je danas na Novom pazarskom groblju

Metak je mogao da pogodi i neko dijete

Piroćanci svedoče da je tragedija mogla da bude veća, da je zalutali metak pogodio još nekoga.

„To je pješačka zona. Tu uvijek ima djece koja trčkaju i igraju se jer nema saobraćaja. Mogao je metak da rikošetira i da pogodi još nekog. Užas“, kaže jedan Piroćanac.

Sin ubice se obhesio prije godinu dana

Građani Pirota pričaju da je jedan od dvojice sinova osumnjičenog za ubistvo, prošle godine digao ruku na sebe.

„Priča se da su u kući stalno bile svađe i da više to nije mogao da podnese, nakon čega se objesio“, kaže jedan Piroćanac za “Blic”.

Тагови: