Суд БиХ

Гранични полицајци оптужени за узимање 40 КМ мита

  • Извор: АТВ
  • 09.02.2024. 16:00

Суд БиХ је потврдио оптужницу против Нијаза Халиловића и Ђорђа Мијовића због сумње да су починили кривично дјело примање дара и других облика користи.

Оптужени се терете да су 26. августа 2021. године на Међународном граничном прелазу Хум, општина Фоча, у својству службених лица у институцијама БиХ, као полицијски службеници Граничне полиције БиХ, извршили кривично дјело. 

Појавили се

Појавили се "рани радови" Анели Ахмић - ФОТО

Непоштивање прописа

Како се наводи у званичном саопштењу Суда БиХ, Нијаз Халиловић се терети да је, као вођа тима на граничном прелазу, и Ђорђе Мијовић, распоређен на пословима полицајца за граничну контролу, с правима и обавезама које произлазе из овлаштења прописаних Законом о Граничној полицији БиХ, и то Ђорђе Мијовић, приликом вршења граничне контроле путника на улазу у БиХ из правца Републике Црне Горе, након што је утврдио да путник Е.X. не посједује нити један доказ за негативан налаз ПЦР теста или брзог антигенског теста на вирус корона, потврду о вакцинацији или потврду издату од љекара да је лице пребољело болест коронавирус, наведеном путнику је дозволио излазак из аутобуса и улазак у службене просторије Граничне полиције БиХ на МГП Хум, у којима се налазио Нијаз Халиловић.

Тражили око 40 КМ

Даље се наводи да је том приликом Ђорђе Мијовић усмено информисао Нијаза Халиловића о тренутном статусу путника Е. X., након чега су оба полицијска службеника ГПБиХ, користећи се претходним сазнањем да путник не испуњава прописане додатне увјете за улазак странаца у БиХ, а у циљу прибављања протуправне имовинске користи, од путника Е. X. захтијевали и примили дар у виду новца у износу од 20 евра (приближно 40 КМ) да не изврше радњу коју су били обавезни извршити те на тај начин лицу Е. X. омогућили улазак у БиХ, односно нису поступили сходно одредбама Закона о странцима БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.