Центар за несталу и злостављану дјецу

Игор Јурић: Постоји једна велика разлика у потрази за Данком и мојом Тијаном

  • Извор: Агенције
  • 29.03.2024. 10:48

Игор Јурић, директор Центра за несталу и злостављану дјецу, потресен нестанком мале Данке Илић (2), за "Телеграф.рс", каже да је истовремено и поносан јер се захваљујући овој дјевојчици промијенила историја.

Наиме, Министарство унутрашњих послова Србије је 24. марта ове године активирало апликацију "Пронађи ме".

Према његовим ријечима, Данка је, какав год исход био, заслужна што људи у Србији гледају сасвим другачије на нестанак дјетета.

"Тог тренутка сваки човјек у Србији је знао шта тачно да ради. Новинари се нису питали да ли смију да пусте слику или не, таксисти, возачи сви су се одмах укључили...Полиција потпуно другачије води истрагу у случају нестанка мале Данке и моје Тијане", каже Јурић.

Јурић је  "Танјуг" изјавио да у случају нестанка двогодишње дјевојчице Данке Илић у Бањском Пољу код Бора, све околности које су довеле до овог нестанка буде сумњу, као и изјаве блиских људи дјевојчице које су контрадикторне, јер је у првом маху било тешко повјеровати да је дјевојчица од двије година могла да иде тако далеко да чак и полиција која је дошла врло брзо на лице мјеста није могла да је пронађе.


Проговорили познаници родитеља мале Данке - ево шта су открили

Проговорили познаници родитеља мале Данке - ево шта су открили

"Ово је један врло специфичан случај прије свега због узраста дјетета, и с обзиром да је дијете потпуно немоћно да нешто само уради онда се све своди на околину и људе у близини самог дјетета. Чини ми се да не постоји особа која је у близини а да не буди сумњу. Не упирем прст ни у кога него објективно сагледавам чињенице које су тренутно актуелне и које говоре о томе да сумња мора постојати и да постоји због свих тих чињеница", објаснио је Јурић.

Јурић каже да је сама посјета министра унутрашњих послова Братислава Гашића мјесту гдје је дјевојчица нестала, као и мотивација људи и припадника МУП-а на терену, показатељ колико се озбиљно ради на самом случају и колико је енергије и снаге уложено да се овај случај ријеши.

"Јуче сам се надао, гледајући шта се све дешава да ће оперативним радом то бити ријешено и да ћемо имати епилог цјеле приче, али је дефинитивно ово један изузетно тежак и комплексан случај. Нажалост сада не видим и не назирем тачно крај цијеле ове агоније", изјавио је он.


Тешка механизација испред куће код које је посљедњи пут виђена Данка (2): Стигао и министар

Тешка механизација испред куће код које је посљедњи пут виђена Данка (2): Стигао и министар

Према његовим ријечима, у сваком нестанку вријеме је кључно и да је како пролази вријеме, могућност  да се дијете врати живо све мање због чега је, додаје он, неопходно да се људи припреме и на најгоре вијести.

Нада

Јурић каже да је он лично након првог дана потраге био оптимиста када се дијете није пронашло на терену гдје се сматрало да се изгубило јер је било тешко повјеровати да дијете од двије године може да преживи хладноћу и временске услове који су тада били на терену гдје је она нестала.

"Сада, с обзиром на овај проток времена једину наду видим у томе да неко евентуално јави са захтјевом за откуп, да то буде можда нека могућност да можемо да видимо ову дјевојчицу живу, и неко евентуално чудо. Вјерујем у чуда, имам и гајим наду, али страх је и код мене и сигуран сам код великог броја грађана све већи", оцијенио је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)