Istraga u toku

Inspektor pronašao neprijavljenog radnika: Tražio novac da sve "zaboravi"

 • 16.03.2019.15:08

Inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove Edvina Brkića, koji se sumnjiči da je uzimao mito očekuju mjere zabrane. Njegova kolegica, koja je također bila privedena puštena je na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Uhapšeni inspektor Brkić trenutno je u nadležnosti Tužilaštva u USK-a, a očekuje se da će u toku dana biti predat sudiji za prethodni postupak u Sanskom Mostu kako bi mu bile određene mjere zabrane.

Federalna inspektorica koja je bila u timu sa Brkićem puštena je zbog nedostatka dokaza da je učestvovala u ovom krivičnom djelu.

Brkić je u jednom ugostiteljskom objektu umjesto da napravi zapisnik o zatečenom stanju, budući da je pronašao neprijavljenog radnika tražio od vlasnika lokala novac "da zaboravi". 

Novac je preuzeo u toaletu lokala.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.