Мали Мокри Луг

Интубирана два пацијента повријеђена у пожару у старачком дому

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2023. 22:37

Министар здравља Србије Даница Грујичић рекла је да је интубирано двоје од петоро повријеђених у пожару у старачком дому у Малом Мокром Лугу, који су хоспитализовани на Војномедицинској академији у Београду.

Грујичићева, која је са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Николом Селаковићем посјетила мјесто пожара, рекла је да су осталих троје повријеђених у овом тренутку у стабилном стању.

"Хитна помоћ је дошла заједно са ватрогасцима, заиста су брзо одреаговали. Ватрогасци су све кориснике на својим рукама спустили на безбедно место због дима", изјавила је новинарима Грујичићева и потврдила да су два лица страдала, а да ће узрок смрти бити утврђен.

Расте број жртава пожара у старачком дому

Расте број жртава пожара у старачком дому

Селаковић је рекао да су на мјесто несреће дошли надлежни јавни тужилац, припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) и инспекције социјалне заштите, те да је у току увиђај, због чега за сада не могу бити изнесени детаљи.

 Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а су брзом реакцијом локализовали пожар, који је вечерас избио у Партизанској улици број 34, у згради старачког дома у београдском насељу Мали Мокри Луг.

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

У интервенцији гашења пожара, који је у потпуности захватио једну собу на трећем спрату, учествовало је 27 ватрогасаца-спасилаца са осам возила из ватрогасно-спасилачких јединица Вождовац и Звездара.

Претрагом мјеста пожара пронађено је једно смртно страдало лице, док је друго пронађено лице предато екипама Хитне помоћи, након чега је преминуло. Ватрогасци-спасиоци евакуисали су 73 корисника дома и осам запослених

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?