Страшна несрећа

Исповијест фудбалера који је испливао из Уне: Гледао сам смрти у очи, само да нађемо Аднана!

  • Извор: Аваз
  • 14.11.2023. 22:51

У суботу навече догодила се стравична саобраћајна несрећа у Босанској Отоци. У аутомобилу који је пробио ограду на мосту и слетио у ријеку Уну погинули су Неџад Мујагић и Аднан Фајић. Аднаново тијело до објаве овог текста није било пронађено.

Неџад је остао у аутомобилу. Сахрањен је јуче у Босанској Крупи.

У аутомобилу су још били Салмин Кахрић, Емрах Бешић и Нусмир Фајић, који је раније у каријери бранио боје многих клубова у БиХ и региону. Он је у емотивној исповијести репортеру "Дневног аваза" јуче с друге стране моста у Босанској Отоци открио шта се догодило и како се успио спасити.

Са сузама у очима почиње своју причу.

Из Уне извучено тијело настрадалог фудбалера Слоге, за другим се још трага

Из Уне извучено тијело настрадалог фудбалера Слоге, за другим се још трага

„Тај дан смо имали утакмицу и побиједили. Било је добро расположење, посљедња утакмица, па кући. Имали смо након тога фешту у кафићу. Послије тога смо отишли у Нови Град, погледали утакмицу Посушје – Сарајево и кренули кући. Мало бржа вожња и на крају трагедија“, говори Фајић дрхтавим гласом.

Нестали Аднан Фајић је Нусмиров стричевић. С великом тугом у очима гледа на другу страну моста гдје су пролетјели аутомобилом.

Мајка погинулог Неџада поред табута лије горке сузе. 

„Секунде су биле у питању. Тамо се види куда смо пролетјели у воду. Док смо изашли, већ је било готово. Већ смо у том моменту схватили да су њих двојица остала у аутомобилу. Тако се испоставило. Јуче су извукли капитена, а мог стричевића још нису нашли. Трагали су и данас, и сутра ће“, говори Нусмир Фајић.

Тренутка удара се скоро па и не сјећа јер је била велика брзина. А како је успио изаћи из аутомобила који тоне, то само Бог зна.

Ексклузивно: Откривамо имена ухапшених у акцији ”Код”

Ексклузивно: Откривамо имена ухапшених у акцији ”Код”

„Не знам, секунда те дијели од смрти. Граби чим можеш, покушавај, бори се, на крају, ето, успио сам се спасити.

Нисам повријеђен. И други момци који су изашли, они су изашли прије мене, ни њима није ништа. Један каже да је изашао кроз прозор, други кроз шајбу. Углавном, спасили су се, што је најбитније“, додаје Нусмир.

Грађани који су јуче пратили потрагу мало су негодовали јер се не трага више сати.

БиХ завијена у црно: Погинули фудбалери Слоге

БиХ завијена у црно: Погинули фудбалери Слоге

„Људи раде свој посао, вода је велика. Наставиће и сутра и прекосутра, само да га нађемо, остало ће бити добро“, изустио је Нусмир, а суза му је канула из ока.

Тешко му је говорити о свему… На крају је још додао да му је 12. новембар други рођендан.

Потрагу за Аднаном Фајићем пратио је јуче све вријеме и његов брат. С једне на другу страну моста обилазио је и тужног погледа дубоко уздисао.


(Фото: Скриншот/Јутујб/Аваз)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.