Туга

Исповијест комшинице која је видјела Данку: Да сам је узела, данас би била жива

  • Извор: Курир
  • 08.04.2024. 15:48

Малена Данка Илић (2) убијена је 26. марта ове године у 13.52 сати у Бањском Пољу.

За свирепо убиство осумњичени су Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50) радници ЈКП "Водовод" из Бора. Њима је одређен притвор до 30 дана због тешког убиства. Дејан је до детаља испричао како је дошло до злочина, али да каже гдје је тијело "није могао да се сјети ни у полицији ни у тужилаштву".

За помагање при уклањању доказа (тијела дјевојчице) осумњичени су Дејанов брат и отац. Отац се бранио ћутањем, а брат је умро у притворској јединицу полиције у Бору.

Зашто полиција опет чешља село у којем је нестала Данка: Бивши инспектор објаснио

Зашто полиција опет чешља село у којем је нестала Данка: Бивши инспектор објаснио

Данка Илић је тог 26. марта дошла са мајком у братом на имање у Бањкском пољу. Она се мајци из вида изгубила док је жена отишла по воду за сина. Ивана је одмах позвала мужа, полицију, породицу, комшије да је помогну у потрази за дјететом.

- Ја сам је видјела посљедњи пут ту испред њене капије. Била је тако мала да сам вјеровала да су родитељи негде поред ње. Ово насеље је мирно и ми сви пуштамо дјецу да иду испред нас. Ноћима не спавам због Данке. Да сам је узела у наручје она би данас била жива...Све ово ми је катастрофа... - прича Весна Комшо из Бањског поља.

Тог дана њеном сину је био рођендан. Тек касније чула је шта се догодило. Прво се обратила Данкином деди. Њему је рекла да је дијете видјела код капије и да је мала да није могла далеко да оде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: