Мостар

Истрага због несреће у каменолому

  • Извор: Fena
  • 07.04.2024. 11:44

Истрага због несреће изазване одроном који је настао приликом минирања једног дијела каменолома у мјесту Бијела код Мостара у којој су повријеђене двије особе, а оштећено више возила, настављена је и јутрос.

Из Оперативног центра цивилне заштите ХНК-а извијестили су у нед‌јељу да је истрага настављена те да полиција осигурава мјесто несреће.

Подсјећају да је 6. априла, око 18:30 сати, дошло до активирања клизишта велике количине камена због минирања каменолома.

Приликом минирања једног дијела каменолома одломио се и други дио, што је проузроковало велику количину камених одрона који су завршили у ријеци. 

Ово је тренутак одрона код Мостара

Ово је тренутак одрона код Мостара

Приликом пада велика количина камена је затрпала аутомобиле који су се налазили на цести, два аутомобила су завршила у ријеци, док се за једним аутомобилом трага, јер се не зна налази ли се под одроном или у води. На срећу, аутомобили су у власништву планинара који у тренутку несреће нису били у њима.

- Према тренутним информацијама људских жртава нема. Повријеђене су двије особе од којих се једна налазила у чамцу који је оборен приликом пада одрона у ријеку и тиме проузроковао раст водостаја и велики вал, док се друга озлијеђена особа налазила на обали у тренутку несреће - кажу из Оперативног центра и додају да се обје особе медицински збринуте.

Замало трагедија код Мостара: Минирали дио брда, пао и други

Замало трагедија код Мостара: Минирали дио брда, пао и други

Полиција осигурава мјесто несреће, истрага је прекинута синоћ због мрака и наставила се јутрос, додају из споменутог центра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм